Finnmarksløpet

Webshop

Arctic Alps Cup

De to best organiserte og utfordrende sledehundeløpene i Europa, Finnmarksløpet i Norge og La Grande Odyssee Savoie Mont Blanc i Frankrike, har inngått et samarbeid og presenterer her Arctic Alps Cup.

Skrevet av: Hans Petter Dalby - Thibaut Branquart
Dato: 19.08.2010 08:08

De to best organiserte og utfordrende sledehundeløpene i Europa, Finnmarksløpet i Norge og La Grande Odyssee Savoie Mont Blanc i Frankrike, har inngått et samarbeid og presenterer her Arctic Alps Cup.

Kjøreren som vinner Arctic Alps Cup, vil være den som har fått flest poeng i La Grande Odyssée og Finnmarksløpet 1000 km. Hvert løp vil gi poeng til hundekjørerne i henhold til plassering. For å oppnå en rangering i cupen, må kjøreren fullføre begge løpene i samme år. Vinneren vil måtte vise hans eller hennes relasjon til hundene og deres atletiske evne til å møte de bratte fjellene i Alpene og den iskalde kulden og ensomheten av Arktis.

De tre beste kjørerne i cupen skal dele en premiepott på 10 000 euro i sin første utgave. Arrangørene av de to løpene har forpliktet seg til å kjøre Arctic Alps Cup i minimum 3 år.

- Etableringen av Arctic Alps Cup er et stort skritt i retning av profesjonalisering av sledehundkjøring, sier Henry Kam, administrerende direktør i La Grande Odyssee Savoie Mont Blanc. Å ta del i utviklingen av denne ekstraordinære idretten har alltid vært viktig for La Grande Odyssee Savoie Mont Blanc. Ved å bli med i Finnmarksløpet, gjør vi et nytt stort sprang fremover, sier Henry Kam.

Per Aronsen, styreleder i Finnmarksløpet AS, sier han tror dette kan være med på å skape ekstra fokus på sledehundkjøring. - Dette kan også skape nye muligheter for kjørerne, skape større interesse i media samt gi nye muligheter for sponsorer og samarbeidspartnere, sier Aronsen.

La Grande Odyssee Savoie Mont Blanc kjøres hvert år i januar, over 900 kilometer gjennom de franske og sveitsiske alpene. Løpet er kjent som den tøffeste langdistanse etapperitt i verden. I 2011, vil hundekjørerne og hundene ta del i den syvende utgaven.

Finnmarksløpet går gjennom Finnmark, den nordligste delen av Norge. Løpet er Europas lengste og verdens nordligste sledehundløp og kjøres i begynnelsen av mars. Den lengste klassen tilbakelegger 1.000 kilometer. I 2011, vil Finnmarksløpet kjøres for 31. gang.

Ønsker du å delta i cupen, kontakt La Grande Odyssée som står for påmelding.

 

 

Kontakt:
La Grande Odyssée Savoie Mont Blanc
Jeanne Buisson
Communication & Partnership
La Grande Odyssée Savoie Mont Blanc
28 Avenue Marie Louise - 94210 La Varenne Saint Hilaire - France
www.grandeodyssee.com
tel :+33 (0)1 48 83 69 50
cel :+33 (0)6 25 91 04 27
jeanne@grandeodyssee.com

Finnmarksløpet AS
Gro Anette Olaussen
Postboks 1248
9504 Alta, Norway
Tlf: +47 78 44 54 50
Mob: +47 900 34 663
e-mail: mail@finnmarkslopet.no

Flere bilder fra La Grande Odyssée Savoie Mont Blanc

Partnere