Finnmarksløpet

Webshop

FL1000: Seks spann inn i løpet av natta

Etter at pressevakta tok kvelden i går, har ytterligere seks spann kommet til mål i Alta. Blant dem Tove Sørensen og Tore Albrigtsen som passerte mållinja sammen – som de alltid gjør, presis kl 06:00 i dag tidlig. Dermed er det fire spann igjen ute i FL1000-løypa.

Skrevet av: Dag B. Urdal
Dato: 20.03.2010 06:30

Etter at pressevakta tok kvelden i går, har ytterligere seks spann kommet til mål i Alta. Blant dem, Tove Sørensen og Tore Albrigtsen som passerte mållinja sammen – som de alltid gjør, presis kl 06:00 i dag tidlig. Dermed er det fire spann igjen ute i FL1000-løypa. 

De var i strålende humør - som alltid, veteranparet Sørensen/Albrigtsen fra Tromsø da de ankom Alta. Målpasseringa markerte samtidig deres 15-årsjubileum som deltakere i FL-sammenheng. – Turen rundt Finnmark denne gangen var helt fantastisk, fortalte Tove. - Men det var vanvittig kaldt. Enkelte plasser i natt føltes det som om det må ha vært langt under minus 40. Det var så kaldt at det var umulig å hvile i sporet. Hundene måtte holdes i gang for at de ikke skulle tape for mye varme. – Turen var likevel verdt alle anstrengelser, understreket Tore blidt, før de begge dro av gårde for å få seg litt etterlengtet søvn. 

Tilbake i sporet er det nå fire spann, for ikke å si fire helter - som helt riktig ble kommentert i gjesteboka vår på morgenkvisten. Det finnes nemlig ikke tapere i Finnmarksløpet, bare vinnere! Uansett, så er Marianne Dahlen fra Tana ventet først inn, men det blir trolig ikke før tidligst i 15-tida i dag. Deretter kommer forhåpentligvis de tre siste, dvs Wolfram Schumacher fra Bayern i Tyskland, Isabelle Travadon fra Le Plan de la Tour i Frankrike – og ikke minst, Kristine Jerijærvi fra Sandnes i Sør-Varanger - inn i løpet kvelden og natta til søndag.

Se nærmere detaljer om de sist ankomne her ...
Her er dessuten bilder av noen av dem som kom inn i løpet av kvelden og natt til i dag:

Mona Kolstad kom inn kl 17:26
Steinar Kristensen kom inn kl 21:19
Per Weddegjerde kom inn 01:51
Espen Prestbakmo kom inn kl 01:58
   

 

Partnere