Finnmarksløpet

Webshop

«Fotofinish» i dramatisk innspurt

Etter en thriller av en innspurt ble det trangt i målområdet da andreplassen ble avgjort med fotofinish.

Skrevet av: Erlend R. Strand
Foto: Erling Smemo
Dato: 19.03.2010 01:17

Etter en thriller av en innspurt ble det trangt i målområdet da andreplassen ble avgjort ved "fotofinish". Selv om luka til overlegne Ralph Johannessen viste seg umulig å innhente, har andreplassen langt ifra vært så opplagt. Etter milevis med intens kniving ble det til slutt Robert Sørlie som stakk av med andreplassen med halvannen meters margin på målstreken.

Dette er første gang siden 2001 at Robert Sørlie deltar i Finnmarksløpet og sjuende gangen han fullfører. Han startet ut fra Jotka barer tre minutter etter Bjørnar Andersen og disse har fulgt hverandre tett hele veien inn. Han hadde åtte hunder foran sleden og møtte overraskende hard konkurrasne fra Bjørnar Andersens spann på seks hunder. Derfor var det Roger Dahl som kom bak han fryktet mest. - Jeg så ikke for meg at Andersen skulle kjøre så fort med bare seks hunder, men jeg har måttet jobbe hardt hele veien for å holde følge. Jeg har aldri vært så sliten, forteller Sørlie på målstreken.

Bjørnar Andersen på målstreken (Foto: Erling Smemo)Intens kniving
Bjørnar Andersen har imponert med spannet sitt og klarte å ta igjen det 20 minutter store forspranget Sørlie hadde ut av Karasjok. Vinneren var det imidlertid lite å gjøre med da Johannessen la inn en forrykende innspurt. Dermed var det duket for et rotterace av en kamp om andreplassen. Knappe tre minutters ledelse på Sørlie ut Jotka var altså ikke nok til seier. Da Andersen fikk en hund i sleden, var det nådestøtet. Han ble passert av Sørlie da han fikk en hund i sleden på Altaelva bare få kilometer fra mål.






Mr. Finnmarksløpet (Foto: Erling Smemo)Mr. Finnmarksløpet
Roger Dahl var også med i kampen om en plass blant de tre beste. Men 10 hunder over målstreken var ikke nok til å nå pallplass. Dette er 23. gang Roger Dahl fullfører Finnmarksløpet og han forteller at Finnmarksløpet har utviklet seg og blitt et fantastisk løp. Han er videre fornøyd med at samtlige i den Europeiske hundekjøringseliten i år er samlet i Finnmarksløpet. - Jeg har aldri vært med på hardere konkurranse, forteller han.

Partnere