Finnmarksløpet

Webshop

Sjekkpunkt Karasjok i Sápmi Park

Da vi som noen av de første ankom sjekkpunkt Karasjok sent onsdag kveld, ble vi møtt av noen svært entusiastiske og spente karer som ventet på kjørerne i kafèen på Sárpmi Park.

Skrevet av: Anki Ødegaard
Dato: 18.03.2010 16:43

Da vi som noen av de første ankom sjekkpunkt Karasjok sent onsdag kveld, ble vi møtt av noen svært entusiastiske og spente karer som ventet på kjørerne i kafèen på Sápmi Park. En av dem er initativtaker til å involvere Karasjoks lokalbefolkning i Finnmarksløpet, hotelldirektør ved Rica Hotell i Karasjok, John Arne Mathiesen.

John-Arne Mathiesen sammen med Arne Karlstrøms hundespann på sjekkpunkt Karasjok i Sápmi park.

Alle foto: Ole-Johnny Myhrvold

Mathiesen er et fyrverkeri av entusiasme, og jeg burde ha medbragt en sekretær med stenografikunnskaper til intervjuet.
Mathiesen er opprinnelig bergenser, men har vært bosatt i Karasjok i 2 år. Han ble umiddelbart opptatt av Finnmarksløpet, og så verdien av å få arrangementet nærmere befolkningen i bygda. Han startet raskt forberedelsene med å overbevise Finnmarksløpet AS om at en flytting av sjekkpunkt inn til sentrum vil være av det gode for alle parter. Sápmi Park skulle bli den nye rammen for Finnmarksløpet i Karasjok. Her var det muligheter. Arenaen legger til rette for kulturarrangementer parallellt med sjekkpunktservice, og har ellers de nødvendige fasciliteter.

Mathisen understreker at tidligere sjekkpunktholder, Tormod Svineng, er verdifull støtte og en helt avgjørende ressurs for at gjennomføringen av nye sjekkpunkt Karasjok kan bli en suksess.
Hans erfaring er benyttet fullt ut i planlegging og utføring.

John-Arne Mathiesen koser seg på sjekkpunkt Karasjok i Sápmi park.

John Arne Mathisen forteller videre at han legger vekt på å skape økt aktivitet i bygda, samt at man ønsker å fremme den samiske kultur i samspill med Finnmarksløpet. Tideligere år har det vært kulturarrangementer en dag under Finnmarksløpet, og det har vært den dagen FL500 er i Karasjok.
I år er arrangementet utvidet til 6 dager. Det blir konserter, danseforestillinger, work shops for ungdsomsskoleelever, blant annet. Unge samiske talenter er i fokus her.

Som støttespillere i denne nye satsingen har Mathiesen Karasjok kommune, Sparebank 1, Rica Hotell og Sárpmi Park. I tillegg stiller mange frivillige opp til dugnadsinnsats for løpet.
Finnmarksløpet betyr mye for markedsføringen av Finnmark. En hel uke med media på slep Finnmark rundt er uvurderlig. Man kan vise fram fylket på en unik måte. Steder som ellers ville vært godt bevarte hemmeligheter kan nå vises fram i riksdekkende media.

Mathiesen håper på at tilbakemeldingene på nye sjekkpunkt Karasjok i all hovedsak blir positive, men at det selvsagt er forbedringspotensiale for en rookie i sjekkpunktbransjen. Han understreker at viljen til å få bygda til å vokse sammen med Finnmarksløpet er sterk.
Han håper at Sápmi Park, eller Sápmi som de sier her, raskt skal bli innarbeidet som et sjekkpunkt hundekjørere, støtteapparat og presse ser fram til å komme til.

Det tror vi garantert at Mathiesen og hans team vil klare.

Partnere