Finnmarksløpet

Webshop

FL1000: Spenning også bak tetgruppene

Kl 09.12 kom Lars Monsen fram til Sirma. Ikke alle har som målsetting å vinne. Spenningen på individuelt nivå er ikke mindre av den grunn.

Skrevet av: Tor Mikkelsen
Foto: Mina Sveen
Dato: 18.03.2010 09:13


Kl 09.12 kom Lars Monsen fram til Sirma. Ikke alle har som målsetting å vinne. Spenningen på individuelt nivå er  ikke mindre av den grunn.

Lars Monsen tilhører den store gruppen av kjørere som ikke har ambisjon om å vinne. Han, som mange andre som har unge og urutinerte spann, er primært opptatt av å få til en god gjennomføring slik at hundene får erfaring med Finnmarksløpet. Dette er viktig for den videre utviklingen av løpet.

Det å delta i FL1000 kan være  en del av et langsiktig mål som handler om å gi hundene erfaringer fra lange løp, og som alltid: lære mer både om seg sjøl og den enkelte hunds psykologi og adferd under ekstreme påkjenninger. Det ligger uansett langvarig trening og planlegging bak en løpsgjennomføring.

En kontaktrunde til noen av sjekkpunktene østover nå, viser at alle har passrt Neiden 2. Sjekkpunktansvarlig Tor Atle Svortevik melder om mange imponerende gode spann og greie forhold i år. I Varangerbotn venter Oddvar Betten på fire spann mens Marianne Dahlen går litt fram og tilbake og skal vel snart starte ut.

Sandra Marie Paulsen i Sirma venter også fire spann inn og mottar akkurat Lars Monsen mens vi snakker sammen.

Partnere