Finnmarksløpet

Webshop

Hundene virker pigge

Skrevet av: Eli Birkenes
Dato: 09.03.2004 16:33

De fleste hundene ser ut til å være i god form inn på sjekkpunktet i Kirkenes. Av de tre som har kommet inn til nå er det foreløpig bare satt ut én hund. Bjørnar Andersen måtte ta ut en av sine på grunn av en skulderskade.

Petter Jahnsen kom inn til Kirkenes med én hund i sleden. Vetrinærene så ekstra nøye på denne hunden. De sjekket hjertefrekvensen og bøyde og tøyde på beina, men fantingen fysiske skader.

- Det er ingen fysiske grunner til at denne hunden skal tas ut, men like viktig kanskje mer enn det fysiske, er hundens psyke, sier en av veterinærene.

Kjørerne balanserer på en knivsegg i forhold til beslutninger om de skal ta ut en hund på et sjekkpunkt. Er de usikre på en hund, men velger å forstsette med denne, kan de bli nødt til å kjøre med en hund i sleden mellom sjekkpunktene noe som vil sinke dem.

Spannene som så langt har kommet inn til Kirkenes ligger nå og hviler nedenfor Grenselandsmuseet hvor sjekkpunktet ligger. Alle kjørene har lagt ut halm til hundene og foret dem.

Etter fôring og stell av hundene får også slitne kjørerne seg en dusj og litt mat i museets kafé, mens handlerne er i full gang med å tørke klær. Kjørerne har så langt tilbakelagt 540 kilometer siden lørdag formidag, og er med det litt over halvveis i løpet.

Partnere