Finnmarksløpet

Webshop

FL: 500 Overstrømmende premiedryss

Premiebordet ville ingen ende ta da Finnmarksløpets kjørere i 500 km-klassen skulle påskjønnes. Mange hadde møtt frem i Altas gågate og målområdet for å få med seg begivenheten.

Skrevet av: Erlend R. Strand
Dato: 16.03.2010 20:17

Premiebordet ville ingen ende ta da Finnmarksløpets kjørere i 500 km-klassen skulle påskjønnes. Mange hadde møtt frem i Altas gågate og målområdet for å få med seg begivenheten.

 

Fine rammer

Mange mennesker hadde møtt frem for å få med seg premieoverrekkelsen for deltakerne i Finnmarksløpets 500 km-klasse. Vennlige alver og koftekledde gavepiker pyntet opp blant parkas-kledde, værbitte hundekjørere. Det var flaggborg som representerte alle landeneo som stiller i årets Finmarksløp og vakkert fremført nasjonalsang ved Alta kammerkor. Varaordføreren Hilde Søraa stod for overrekkingen av gavene i tillegg til en representant fra Norges Trekkhundklubb.

Foto: Sten Tony Hansen

Her er noen av kjørerne som fikk del i gavebordet i 500 km-klassen. (Foto: Sten Tony Hansen)

Etter at Finnmarksløpets 500 km-klasse har fått NM-status som Norgesmesterskap i langdistanse hundekjøring, er det to premieringer som finner sted. Først var det medaljeplassene i Finnmarksløpet som skulle premieres. Rekkefølgen ble som følger:

1: Ole Wingren, Nykarleby Finland
2: Arnt Ola Skjerve, Rennebu
3: Jørn Sødahl Kvam, Åndalsnes

Førsteplassen til Wingren gav ham muligheten til å kjøre hjem på en splitter ny ATV fra Polaris til en verdi av 80.000 kroner. På hengeren kan han pakke med seg en pall PROVIT frysetørret vom og 27.000 kroner i kontanter. Da har han allerede spist godt og hvilt lenge på Rica med treretters middag og natt på suite.

Arnt Ola Skjerve ble belønnet med 18.000 kroner, en halv pall frysetørret vom fra PROVIT og en fôrkoker til en verdi av 2100 kr. Jørn Sødahl Kvam får en konvolutt med 13.500 kroner og 250 potesokker til en verdi av 2000 kr. Alle på pallen får dessuten med seg en flaske nummerert vin fra Finnmarksløpet oppkalt etter sjekkpunkt Levajok, iskrystall og diplom samt en skifermedalje fra Alta Kommune.

 

Takker Finnmarksløpet og familie

Fra pallen takket utøverne Finnmarksløpet for et fint løp i tillegg til støtteapparatet rundt. Wingren takket sin sønn som har vært hans handler under årets løp, og Sødahl Kvam takket sin bror Svein, som kjørte Finnmarksløpet ifjor, men som i år har vært handler.

Videre ble deltakere helt ned til 20.-plass premiert med penger og gavekort fra Labb hundefôr.

 

Norgesmesterskap i langdistanse hundekjøring

Ettersom Wingren er finsk, er han ikke med å konkurrere i Norgesmesterskapet i langdistanse hundekjøring. Dermed forskyves premiepallen forskyves og gir plass til ungjenta Aila Emilie Sarre. NM-pallen blir da seende slik ut:

1: Arnt Ola Skjerve, Rennebu
2: Jørn Sødahl Kvam, Åndalsnes
3: Aila Emilie Sarre, Tana

 

 

Norgesmester Arnt Ola Skjerve. (Foto: Sten Tony Hansen)

 

 

 

 

 

Som Norgesmester blir Skjerve påskjønnet med 9000 kr og får overrakt pokal fra Finnmark idrettskrets.

(FOTO: Sten Tony Hansen)

Partnere