Finnmarksløpet

Webshop

FL1000: Så langt Neiden II

Da er frontkjørerne på halm i Neiden II. Ralph Johannesen har en drøy times forsprang, deretter er det ikke mye armslag nedover på lista.

Skrevet av: Anki Ødegaard
Dato: 16.03.2010 18:28

Da er frontkjørerne på halm i Neiden II. Ralph Johannesen har en drøy times forsprang, deretter er det ikke mye armslag nedover på lista.

5 kjørere inn til sjekkpunkt Neiden II i løpet av 35 minutter. Først av dem Roger Dahl, det gikk jevnt og trutt, men har tapt 20 minutter til ledende Johannesen. Dahl sier det gikk trått, han ble litt lei uti der. Han burde ha skiftet belegg, men han hadde ikke energi til å stoppe.

Harald Tunheim kom inn bare ett minutt bak Dahl, og har kjørt 3 små minutter raskere fra Kirkenes. Tunheim synes også det gikk trått over. Han er litt bekymret for at han har få hunder, men det får bare gå.
Kjell Brennodden har kjørt 3 min raskere enn Tunheim, men han synes det var svært så tungt. Han kikket og kikket om ikke Dahl og Tunheim skulle bli litt større i horisonten, men det skjedde bare ikke. Så har han også hatt en hund i sleden det meste av veien fra Kirkenes. Den var uheldig i en undergang helt i starten på etappen og fikk ødelagt  en klo.

Robert Sørlie er også med i dette tette feltet, spannet hans så sprekt ut på myra rett før sjekkpunkt, men Sørlie har også hatt hund i sleden det meste av veien. Hunden er ikke skadet, men sliten og har nok ikke toppformen helt inne.

Alle synes det var tunge og tråe spor det meste av turen. Men det er seige karer, de jobber bare på.

Bjørnar Andersen er sistemann i denne gruppa med spann som alle kom inn før kl. 16.25. Så fortsatt er det åpent. Johannesen ser ut til å ha en pote eller tre på topplassering, men det er akkurat nå. Bak der er det helt åpent og enda har vi ikke nevnt Sigrid Ekran, Arne Karlstrøm og Ketil Reitan.




For å korte ned ventetida i denne spennende dysten som trekkes ut i enda noen dager har vi lagt inn en liten nøtt: Hvem eier denne sleden?
Alle foto: Anki Ødegaard

Partnere