Finnmarksløpet

Webshop

Helseteam i sporet

Finnmarksløpets helseteam følger hundekjørerne gjennom hele løpet. Her heier Geir Jøran Sara og Marius Johansen inn norgesmester Arnt Ola Skjerve.

Skrevet av: Erlend R. Strand
Foto: Erlend R. Strand
Dato: 16.03.2010 14:39

Finnmarksløpets helseteam følger hundekjørerne gjennom hele løpet. Her heier Geir Jøran Sara og Marius Johansen inn norgesmester Arnt Ola Skjerve.

HELSETEAM: Geir Jøran Sara og Marius Johansen (f.v.) i helseteamet er glade for
at de slapp å måtte behandle akutte skader under 500 km-runden. Her er de nettopp
tilbake i Alta (Foto: Erlend R. Strand).

Hverken Sara eller Johansen var i tvil da de ble spurt om de ville stille opp for Finnmarksløpet. Sammen med flere andre har de vært med som en ekstra trygghet for kjørerne i en sport som ikke er helt uten risiko.

-Det har vært en glede for meg å bidra til Finnmarksløpet, forteller Geir Jøran som til daglig jobber som ambulansesjåfør i Alta. - Det har vært en spennende opplevelse som også jeg selv har mye igjen for, sier han.

Marius JOhansen er til vanlig faastlege i Alta. Han synes det er artig å se livet Finnmarksløpet bringer med seg langs løypa. - Det har også vært interessant å se hvor grundig og godt hundekjørerne jobber med hundene, sier han.

Forberedt på det meste

Sekken de til enhver tid bærer med seg er rustet til å kunne håndtere det meste. Heldigvis har 8-spanns klassen unngått de store uhellene så det meste av utstyr har forblitt ubrukt. - Det eneste vi har brukt av utstyr er vel stetoskop, avslutter Sara.

 

Partnere