Finnmarksløpet

Webshop

FL500: Supertalentet fra Tana i støtet

Ungjenta Aila Emilie Sarre (19) fra Tana har kjørt oppsiktsvekkende bra fra Levajok til Karasjok.

Skrevet av: Hanne Rosenberg/Dag B. Urdal
Dato: 14.03.2010 18:37

Ungjenta Aila Emilie Sarre (19) fra Tana har kjørt oppsiktsvekkende bra fra Levajok til Karasjok.

Det er kanskje ikke så overraskende for de som kjenner Tanajenta, men for andre har det vakt oppsikt at hun har klart å holde et så hardt tempo på den lange transportetappen oppover langs Tanaelva. Hun starter ut igjen fra Karasjok kl 20:56, etter det vi vet nå - som nr. fire etter Wingren, Edeland og Skjerve.

Aila Emilie Sarre er løpets yngste deltager. Hun deltar i Finnmarksløpet for andre gang. Før start sa hun at hun ville kjøre så godt hun kunne og så får det gå som det som det går, som hun sa. Allerede på Jotka overrasket hun med å hvile i 1 time og 11 minutter, til en viss undring blant mange av konkurrentene. – Målet mitt er å komme rundt. Derfor lar jeg hundene hvile godt her, forklarte hun de spørrelystne.

Aila er ellers en beskjeden hundekjører. Likevel har hun alt rukket å vise at det ikke skorter på hundefaglig dyktighet, hun vet godt hva hun holder på med. Hun er helt klart i stand til å klatre på resultatlista etter hvert. Arnt Ola Skjerve, som ligger foran henne i sporet, har bare et forsprang på skarve syv minutter, så dette blir spennende å følge i de nærmetes timene.

Partnere