Finnmarksløpet

Webshop

FL1000: Kristensen med hunder i minus

Etter et uhell på vei til andre sjekkpunkt, ser Steinar Kristensen seg nødt til å ta ut to nye hunder.

Skrevet av: Erlend R. Strand
Foto: Erlend R. Strand
Dato: 14.03.2010 08:26

Etter et uhell på vei til andre sjekkpunkt, ser Steinar Kristensen seg nødt til å ta ut to nye hunder. Den første ble tatt ut allerede på Skoganvarre.

- Jeg merket tidlig at den ene hunden ikke hadde særlig driv, forteller Kristensen. - Jeg prøvde henne uten sokker for å se om det bare var is i potene som gjorde det, men det sitter nok i muskulaturen, fortsetter han. Veterinær Kine Jøraholmen kan bekrefte dette og påpeker nokså stiv muskulatur i høyre skulder på Oda. Hun er likevel ikke pessimist og minner om at godt stell kanskje kan være nok. - Det kan gå om du masserer i 15-20 minutter og prøver henne etter hvile, sier hun.

Kine Jøraholmen erfarer at hundene generelt har tålt den høye farten overraskende bra. - Det ser veldig bra ut. Unntak finnes, men det vil det alltid gjøre, sier hun.

Hundekjørere er svært forsiktige med å ta med seg hunder de er i tvil om kan gjennomføre etappen. I verste fall ender de med en hund i sleden og mister dermed trekkraft, samtidig som vekten øker for de øvrige hundene. - Jeg blir nok å sette igjen to her også, forteller kristensen mens han steller hundene. Hundestellet blir ekstra viktig nå. - Jeg har ikke råd til å miste flere hunder nå, sier han.

Kristensen kan videre fortelle at han var nødt til å sette igjen to av lederhundene sine i Skoganvarre etter at de røk i tottene på hverandre. - Jeg bestemte meg for å sette igjen begge. Med bare 11 hunder ogf uten to lederhunder ut fra Levajok er han ikke veldig optimistisk. Han holder seg likevel til det samme målet som før: - Å gjennomføre, avslutter han.

Partnere