Finnmarksløpet

Webshop

Tidenes konkurranse

Skrevet av: Hans Petter Dalby og Ann-Kristin Laeskogen
Dato: 08.01.2010 10:15

Det er per i dag rekordpåmelding til Finnmarksløpet 2010. Aldri har det vært sterkere felt i begge klasser. www.finnmarkslopet.no vil framover mot løpet presentere noen av profilene i 1000 km og 500 km. Veteranene Robert Sørlie og Kjell Brennodden er først ut.

I en serie framover vil www.finnmarkslopet.no presentere noen av profilene i årets løp. Profilene vil etter hvert bli lagret under egen fane i menyen.

Vi starter med to profiler som i år nok er veldig sultne på seier i Finnmarksløpet 1000 km.

 

Robert Sørlie, Jeppedalen - Hurdal

Robert Sørlie er omtalt som ”Godstoget fra Jeppedalen”.
Ikke uten grunn. Robert Sørlie er Norges mestvinnende sledehundkjører innen langdistanse.

Han har vunnet blant annet Arctic Barents Race, Amundsen Race, Femundløpet 9 ganger, Finnmarksløpet 3 ganger og verdens lengste sledehundløp, Iditarod, 2 ganger. Han vant også tittelen ”Årets førstegangskjører” (Rookie of the year) i sin Iditaroddebut i 2002.

Robert Sørlie er kjent for å ha en unik kontakt med hundene, og i tillegg har han et velutviklet konkurranseinstinkt.  Robert Sørlie bor i Jeppedalen i Hurdal kommune, og jobber som brannmann ved Oslo Lufthavn Gardermoen. I 2010 stiller Robert Sørlie til start på FL1000 km for første gang siden 2001.

Det kan være han ønsker å bytte ut koia i Grøndalen med ei Saltdalshytte.
Robert Sørlie ser slik på Finnmarksløpet: Ingen over – ingen ved siden. Finnmarksløpet er unikt!

Mer info om Robert Sørlie, klikk her

 

 

 

Kjell Brennodden, Folldal

Kjell Brennodden er en svært erfaren hundekjører innen sledehund langdistanse. Han har kjørt FL1000 12 ganger de siste 13 år og har to 2.plasser i 2007 og 2009 som de beste plasseringer.

Brennodden er daglig leder for Frankmotunet som hører under Tyrilistiftelsen. Han er suveren mentor og coach for beboere på Frankmotunet som vil kjøre hund, og på Femundløpet 400 km stiller flere spann fra Folldal til start og gjennomfører med gode resultater.

Kjell Brennodden er en lun og humoristisk folldøl som møter livet der det er, og som alltid har en god historie på lager. På sledesporet pustes han nå i nakken av sønnene Jo Are og Ola, som tydelig har gjort gode erfaringer innen sporten. Men Kjell Brennodden er still going strong, og etter at han fikk mekket seg en sitteslede er det utsikter til at den etter hvert voksne sledehundkjøreren kan holde det gående i mange år enda. Det er bra!

Kjell Brennodden betegner Finnmarksløpet på denne måten: En ren besettelse!

Mer info om Kjell Brennodden, klikk her

Partnere