Finnmarksløpet

Webshop

Hundeskader stoppet Eirik Nilsen

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 08.03.2004 19:57

En av de mest erfarne kjørerne i årets Finnmarksløp -1000 kilometer, Eirik Nilsen fra Alta, har brutt løpet på grunn av skader på flere hunder. Allerrede i Levajok måtte han ta ut to hunder som slet med håndleddsskader og i løpet av turen til Skipagurra, måtte to andre hunder tas ut av spannet og tilbringe flere timer i sleden.

Eirik Nilsen er veteran i Finnmarksløpet. Han har vunnet 500 kilometeren tre ganger og deltatt i åpen klasse - 1000 kilometer syv ganger, med tredje plass som beste resultat i 2002. Men aldri har han opplevd å få så mange skader, så tidlige i løpet.

- Håndleddskader det kan du ikke gardere deg mot. De oppstår for tid til annen uten at det er så lett å forklare hvorfor de kommer, sier han når vi møter ham på sjekkpunktet i Neiden. Her har reist i bil og ikke bak på sleden som planlagt.

- Jeg er skuffet, men jeg mener at jeg har gjort det rette. Å kjøre fra Tana og helt tilbake til Alta med kun syv hunder i spannet, er ikke rett, sier han.

Sukkersnø og store hunder

Forholdene under første del av Finnmarksløpet 1000 kilometer, har vært preget av mye ekstremt løs sukkersnø i store deler av løypa. Etter Eiriks mening er det hovedårsaken til skadene på hundene hans. I tillegg har han forholdsvis store hunder, noe som ikke er en fordel under slike forhold.

- Med slike snøforhold som det har vært til nå, er det nok en fordel med små hunder, mens jeg har mange nokså store hunder, sier han. Det nok også slik at det er vanskelig å trene nok på ulike forhold, når man driver med turistkjøring slik jeg gjør.

Resten av årets løp blir derfor uten Eirik Nilsen i løypa. Hundene er plassert i handlerbilen og Eirik tar sikte på å følge løpet hele veien, men nå som tilskuer.


Kaffekos: Eirik Nilsen får bedre tid til å
drikke kaffe når han nå skal følge løpet
fra sidelinja.

Partnere