Finnmarksløpet

Webshop

Årets vekstbedrift i Nord-Norge!

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 10.11.2009 18:22

- Utrolig, men sant! Blant de 58 nominerte fra Nordland, Troms og Finnmark stakk vi av med seieren, sier en begeistret Gro Anett Olaussen.

Avisa Nordlys og Landsdelsutvalget vil stimulere utvikling i Nord-Norge, og synliggjøre bedrifter som lykkes. I juryens begrunnelse heter det blant annet: Dette er en verdig vinner ut fra mange kriterier: Finnmarksløpet er historien om et dugnadsprosjekt som gradvis har blitt en internasjonal kommersiell virksomhet og som fortsatt vokser.

 - Dette er bare helt rått, sier Olaussen til www.finnmarkslopet.no. - En overraskelse og en stor anerkjennelse til alle som har og har hatt trua på Finnmarksløpet i alle år. Vi deler prisen med våre samarbeidspartnere i næringslivet, kommuner, fylkeskommunen, Innovasjon Norge, alle våre fantastiske frivillige, deltagere og handlere, vårt AS'styre og eiere, administrasjonen, Alta Trekkhundklubb og selve idretten langdistanse hundekjøring. Alle sjekkpunkt og lokalbefolkning som har tatt tak og bidratt til "Finnmark i Fest" når løpet går, sier Olaussen.

Bilde: Her får Gro Anett Olaussen prisen av Eirik Fiva som er administrerende direktør for Landsdelsutvalget for Nord-Norge og Nord Trøndelag. Foto: Karl Eirik Steffensen, Altaposten

De 58 nordnorske bedriftene som har deltatt i konkurransen er de beste i hvert fylke rangert etter følgende kriterier basert på regnskapsårene 2006-2008:
- Over en million kroner i omsetning.
- Nord-norsk tilhørighet.
- Minst 20 prosent vekst både i omsetning og driftsresultat hvert år de tre siste årene.
- Har levert regnskap innen tidsfristen.
- Vinneren skal, i tillegg til sterk økonomisk vekst, vurderes av juryen til å ha et godt produkt eller tjeneste, samt vurderes å ha best mulighet for regional, nasjonal og eventuell internasjonal vekst.

Juryen består av: Siri Bjerke, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge, Eirik Fiva, direktør i Landsdelsutvalget, Tormod Harila, adm. direktør i Harila Toyota og Grete Kristoffersen, direktør i Næringsforeningen i Tromsøregionen.

I de fem årene vi har delt ut denne prisen, er dette den flotteste prisutdelingen jeg har vært med på, sier Hans Kristian Amundsen, redaktør i Nordlys.

Finnmarksløpet AS hedres med en pris på 250.000 kroner – gitt av Landsdelsutvalget.

Les mer på Landsdelsutvalget sine hjemmesider, klikk her og Nordlys sine nettsider, klikk her

www.finnmarkslopet.no vil komme tilbake med flere reaksjoner og kommentarer på prisutdelingen.

Partnere