Finnmarksløpet

Webshop

Her er vinneren

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 05.11.2009 08:10

Vinner av fotokonkurransen ble dette bildet. Innsender og fotograf Øyvind Nordahl Næss, sendte inn sitt bidrag bokstavlig talt i tolvte time før fristen gikk ut. - Heldigvis kom jeg på det, sier en glad Nordahl Næss.

Fantastisk respons. Over 200 bidrag ble sendt inn til Finnmarksløpets fotokonkurranse. Vinnerbildet skal brukes til løpets årlige plakat. Denne plakaten blir noe ekstra siden Finnmarksløpet fyller 30 år i 2010. - Vi ønsket å gjøre noe annerledes i forbindelse med neste års jubileum, men at denne fotokonkurransen skulle engasjere så mange hadde vi ikke drømt om, sier daglig leder i Finnmarksløpet Gro Anett Olaussen. Det var ingen lett oppgave juryen hadde da de kom sammen for å finne det beste bildet. - Vi hadde mange bilder som var med i kampen om seieren, men det var til slutt en enstemmig jury som gikk for Nordahl Næss sitt bidrag.

 Rakk fristen. 12 minutter før fristen gikk ut 25. oktober, tikket Øyvind Nordahl Næss sitt bilde inn til Finnmarksløpet. Da www.finnmarkslopet.no kontaktet Øyvind for å gratulere, var det en overrasket og glad vinner som svarte. - Dette var stor stas, dette hadde jeg ikke forventa. Det var jo masse andre fine bidrag også.  Det var i tolvte time du sendte det inn?  - Ja, faen, kom plutselig på jeg skulle sende inn bilde. Jeg hadde vært ute og trent hunder og hadde heldigvis lagt inn ett varsel på PC'en at jeg måtte sende, sier Øyvind engasjert.

 Med på tur. Den utflytta Kirkenes gutten som nå er bosatt i Trondheim, driver med langdistanse hundekjøring og jobber som fotograf i Verdens Gang. Han bor på en koselig plass som heter Lian med samboer Alette, 3 små barn og 20 hunder. På spørsmål om fotoapparatet er med på tur hele tiden, svarer Øyvind - Jeg hadde det med mye før, men siden jeg jobber profesjonelt med å ta bilder er det litt godt og ikke ha det med hele tiden også. Da går jeg selvfølgelig glipp av masse flotte bilder jeg burde tatt, men jeg bruker faktisk mobilkamera en del. Kvaliteten på bilder tatt med mobilen er bra nok for web-siden min og lett å ta med. Vinnerbilde er imidlertid ikke tatt med et mobilkamera. - Når jeg først er på tur og tar med et større fotoapparat, er det for å gjøre en ordentlig jobb. På dette bildet ser du selveste Forolhogna 1332 moh. i bakgrunnen. Fjellet er det høyeste i Forolhogna Nasjonalpark, Os kommune i Hedemark forteller han.

 Juryens begrunnelse. Det var en samlet jury som kunne stå for følgende begrunnelse av hvorfor Øyvind Nordahl Næss sitt bidrag vant: "Vinnerbildet er vilt, vakkert og utfordrende. Det har en god komposisjon med gjentagelser (hundespann) som gir rytme og dynamikk. Bildet har fin dybde, spesielt med linjen som snor seg innover i bildet. Hundespannene kommer godt frem, og fargene er også typisk for Finnmark. Fjellet/toppen i bakgrunn er lys og kan symbolisere målet, "toppen" og/eller "den lange veien". Vinnerbildet er også i tråd med en av grunnverdiene til Finnmarksløpet som er utholdenhet, renhet, nærhet og arktisk blåfarge."

 Ikke tilfeldig. Selv om bidraget ble sendt inn like før fristen hadde Nordahl Næss tidligere bladd en del i arkivet sitt. - Jeg hadde tenkt ut hvilket bilde som kunne passe til det dere var ute etter. Det var altså ingen tilfeldighet at det ble akkurat dette bildet jeg sendte, men det var litt flaks at jeg rakk det, avslutter en glad vinner av fotokonkurransen.

Som vinner av konkurranse mottar Øyvind Nordahl Næss fotoutstyr for Kr. 3000.- fra 

 

Juryen, Finnmarksløpet og enfotobutikk.no Gratulerer!!

 

Besøk Øyving og Alettes hjemmeside, http://www.lianhusky.com

Se alle innsendte bidrag i Altaposten, klikk her eller Finnmark Dagblad, klikk her

Partnere