Finnmarksløpet

Webshop

Levajok bygger Saltdalshytter

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 09.10.2009 12:14

Rett før Finnmarksløpet i 2007 brant den ærverdige hovedbygningen på Levajok fjellstue. Fjellstua har aldri vært i tvil om gjenoppbygging, og de har nå landet på en modell bestående av hele fire nye bygg fra Saltdalshytta.

 Lønner seg. Bodil Rushfeldt ved Levajok fjellstue sier det var avgjørende at Saltdalshyttas engasjement i Finnmarksløpet gjorde at de landet på hytter fra dem. - Vi hentet tilbud fra diverse leverandører, også i Finland, men det var Saltdalshytta som kunne tilby de beste betingelsene. At Saltdalshytta er samarbeidspartner med Finnmarksløpet gjorde at vi innhentet tilbud også fra disse, noe vi er veldig glade for. Det lønner seg å være samarbeidspartner med Finnmarksløpet, smiler Bodil. Også Innovasjon Norge har stor tro på prosjektet. De har innvilget et tilskudd på nærmere 2 millioner kroner.

 Utvider. Brannen av den gamle fjellstua aktualiserte den allerede planlagte utvidelsen, renoveringen og den påtenkte nye driftsmodellen av Fjellstua. I dag er det meste av virksomheten knyttet til hester og ridning, hytteutleie og kafeteria om sommeren. Et nytt anlegg vil gjøre det mulig å bygge opp et kurs-, møte- og arrangementskonsept som kan gi et belegg også resten av året.

 4 nye hytter. Styret har i tiden etter brannen vurdert ulike alternativer til gjenoppbygging og har nå landet på en modell hvor et stort hovedbygg erstattes med en gruppering av flere enkelte hytter. Valget falt på en storstue på ca 100 m² og tre moderne utleiehytter på ca 50 m² hver. Den store hytta vil ha et stort flerbruksrom på 50 m² til bruk som storstue/peisestue, spisesal og møterom. Bygget vil også ha kjøkken/anretning (hovedkjøkken vil bli i servicebygget), kontor, soverom, lintøylager, bad/wc og wc. Utleiehyttene har 2 soverom hver (3 sengeplasser i hvert rom), bad/wc, gang og stue med åpen kjøkkenløsning.

Ferdig til jul. Alle hyttene er plassert frempå brinken der den gamle fjellstua lå og alle har flott utsikt ned til Tanaelva. - Hyttene er satt opp på rekordtid og skal males nå i helgen. De skal stå ferdig til jul og vil være et stort supplement til vårt tilbud under neste års Finnmarksløp, avslutter Bodil Rushfeldt.

Partnere