Finnmarksløpet

Webshop

Finnmarksløpet 2010

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 06.05.2009 11:07

Selv om det grønnes i det ganske land og sleder byttes ut med ATV'er og doninger, er Finnmarksløpet i full gang med planlegging av neste års løp. Finnmarksløpet har i 2010 30 års jubileum, og vil jobbe knallhardt for å skape en ekstra ramme rundt denne markeringen.

Framtiden
Også i 2010 vil Finnmarksløpet gå av stabelen i uke 10. Starten blir for 30 års jubileet lørdag 13. mars. Finnmarksløpet AS i samarbeid med Alta Trekkhundklubb ønsker å markere neste års løp og skal i neste uke ha strategisamling i styret og med samarbeidspartnerne. Finnmarksløpet har som mål å bli enda bedre på organisering og ivaretakelse av de frivillige. Det vil bli jobbet hardt for å øke premienivået, og en "visjonsgruppe" blir nedsatt for å tenke ulike alternativer videre framover når det gjelder distanse og trase.

Endringer?
Finnmarksløpets trase har vært "frosset" fram til 2009, dette ble gjort i 2006 for å skape en ro og forutsigbarhet, spesielt for deltagerne. Roger Dahl, leder for sportslig styre i Finnmarksløpet, sier at det ikke vil bli gjort endringer av større karakter før tidligst i 2012. - Visjonsgruppa som skal bestå av representanter fra Finnmarksløpet AS, sportslig styre og Alta Trekkhundklubb, ønsker innspill fra alle som har tanker og ideer når det gjelder framtiden til Finnmarksløpet. Vi vil ikke ta noen forhastede beslutninger og ønsker på bakgrunn av innspill utenifra å jobbe fram ulike alternativer når det gjelder distanse og trase. Dette er en lang og viktig prosess som til slutt skal avgjøres av et årsmøte i Alta Trekkhundklubb, sier Roger Dahl.

Ny nedkjøring
Små endringer grunnet sikkerhet og naturgitte forhold vil naturlig nok bli gjort. Den første omleggingen er allerede besluttet og omhandler den mye omtalte nedkjøringen til Skoganvarre. Dette partiet har enkelte år vært vanskelig og diskutert i forhold til sikkerhet. Fra 2010 vil traseen litt etter Jotka bli lagt om slik at spannene får en rolig og fin nedkjøring til Skoganvarre. Detaljert løypebeskrivelse og kart vil følge om kort tid.

Forum
Finnmarksløpet jobber også i disse dager for å få på plass et forum for løpet, hund og hundekjøring. Gjesteboka til Finnmarksløpet hadde i 2009 en enorm økning og man ser behovet for å strukturere temaer hvor alle kan legge inn å søke informasjon om Finnmarksløpet og temaer knyttet til hund og hundekjøring generelt. Dette vil også bli en glimrende kanal for å motta innspill når det gjelder Finnmarksløpets framtid.

Følg med
www.finnmarkslopet.no vil være på hugget å formidle det som skjer innen sporten nå i månedene framover. Som de fleste har fått med seg avgjøres det blant annet på tinget til NHF i juni om Norge skal arrangere VM i hundekjøring 2011. Det vil ved positiv flertall etter dette komme ett benkeforslag om endring av arrangørsted når det gjelder langdistanse. Finnmarksløpet og Alta vil stå på hardt for å bli arrangør av VM i langdistanse 2011.

Partnere