Finnmarksløpet

Webshop

Harder først inn. Dalby først ut

Skrevet av: Ingrid Pedersen
Dato: 07.03.2004 20:43

På Finnmarksløpets 50 mil utspiller det nå seg en psykologisk thriller. Sten Are Harder, Kirkenes,kom først inn til sjekkpunktet i Karasjok. Hans Petter Dalby fra Alta som kom like etter valgte å kjøre ut etter en kort hvil for å ligge først i sporet. Han legger nå et psykisk press på konkurrentene. Harder valgte å fore hundene på sjekkpunktet, men måtte også sette ut en hund og fortsetter nå med syv mot Dalbys åtte.

Med sitt korte opphold på sjekkpunktet har Hans Petter Dalby lagt press på Sten Are Harder, men allikevel kan det være Harder som ler sist. Mellom Levajok og Karasjok har Harder kjørt raskere enn Dalby og passert ham i sporet.

- Jeg brukte tre mil på å hente ham inn og komme forbi.Det var knallhardt, fortalte en fornøyd, men sliten Sten Are Harder.

På sjekkpunktet i Karasjok foret Harder hundene og ga dem litt hvile, mens Dalby kun hentet vann og depotsekkene med for og fortsatte ut. Det betyr at han har planlagt å ta den nødvendige hvilen ett eller annet sted mellom Karsjok og neste sjekkpunkt som er Sousjavre.

Men Harder måtte også bruke oppholdet på sjekkpunktet til å ta en av hundene ut av spannet. Hundene hadde litt vondt i en bakfot og orket ikke lenger henge med. Han ble derfor overlatt til Harders kone Mari som er hans handler under løpet.

Hans Petter Dalby fortsatte med samtlige hunder.

En halvtime etter disse to, ankom Katy Meier samme sjekkpunkt, tett fulgt av Jan Brunner. Meier som lå først i sporet ut fra Levajok er nå distansert nor av de to i teten, men holder fortsatt bra fart. Det samme gjelder for trønderen Jan Brunner. De to hadde også korte sjekkpunkt opphold, men det spørs om de har mulighet til å hente de to i tet?

Partnere