Finnmarksløpet

Webshop

Holten holder koken

Skrevet av: Ingrid Pedersen
Dato: 07.03.2004 18:57

Frode Holten (54) fra Rørås er den som har slått an tonen i åpen klasse. Han har kjørt knallhardt ut fra første minutt i Alta og han og spannet holder fremdeles stor fart. Spørsmålet er om det er for stor fart? Holten la ut først ut fra Levajok, med Rune Johansen, Alta, bare kvarteret etter.

Frode Holten debuterte i turklassen til Finnmarksløpet i 1989, samme år som Harald Tunheim, mangeåring vinner av åpen klasse i Finnmarksløpet. Lørdag, før starten av det 24 Finnmarksløpet kunne de to veteranene mimre litt om gamle dager da turklassen startet et helt døgn før alle de andre og til og med hadde tid til å starte primusen og koke kaffe ved Bæivasgiedde. Nå har Holten definitivt ikke lenger tid til verken kaffekok eller lang hvile. Helt fra første minutt ut fra Alta har han kjørt med en eneste tanke i hodet, nemlig å vinne Finnmarksløpet.

For tøft?

Det er ingen som helst tvil om at Frode Holten kjører tøft. Sammenliknet med tidene fra i fjor, går det nesten like fort, på tross av at forholdene på langt nær er like gode, men så har han også et spann som er ”skreddersydd” for Finnmarksløpet skal vi tro Robert Sørlie.

- På Levajok gikk Frode rundt med et lite smil om munnen og var tydelig godt fornøyd med løpet så langt. Han var opptatt av å være først i sporet, fordi løse spor med sukkersnø, sliter på hundene, forteller handler Petter Swift.

Men i følge andre kilder var det små tegn på at Holten muligens kan ha kjørt hundene vel tøft. Ut fra Levajok måtte Holten ha tre restarter og bytte leder før han kom seg ut fra sjekkpunkt.

Mindre hvile

Rune Johansen, den lokale favoritten og siste to års vinner av Finnmarksløpet, kjørte ut som nummer to fra Levajok.

- Rune hadde opprinnelig planlagt en fem - seks timers hvil på Levajok, men valgte å kjøre ut etter vel fire timer, et kvarter etter Frode Holten. Rune var sjøl litt skeptisk, men hundene var raskt på beina og klare til innsats, forteller handler Steinar Eriksen, som selv er kjent for å være handler av ”the winner team”.

En liten halvtime etter Rune Johansen kjørte Petter Jahnsen Tuftingedalen ut som nummer tre fra Levajok. I følge våre kilder hadde Petter et veldig friskt og fint spann. Bjørnar Andersen, Oslo, kjørte ut som nummer fire en liten time etter Jahnsen. Andersen har imidlertid tatt ut to hunder allerede. Det er tidlig i løpet og vil kunne utgjøre stor forskjell på det tunge føret som er nå.

Partnere