Finnmarksløpet

Webshop

Hundekjørerenes ”verdens idol” til Alta

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Dato: 03.03.2004 21:48

Robert Sørlie (46) har i disse dager lagt siste hånd på verket og sendt Kjetil Backen og hans spann til Alaska for å delta i Iditarod. På torsdag setter Sørlie seg på flyet for å være i Alta starthelga til Finnmarksløpet. Denne gang kommer han uten hunder.

Robert Sørlie har vunnet Finnmarksløpet 1000 km tre ganger (-95, -99 og -00)før han hentet seieren i Iditarod hjem til Norge i fjor. Han var den første utlending som har vunnet dette løpet noen gang og er dermed historisk i hundekjørersammenheng. Leder i Alta Trekkhundklubb, Ole Christian Johansen, sier i at det for arrangementet og ikke minst for hundekjørerene betyr mye at Sørlie kommer.

- Jeg kjenner Robert Sørlie som en meget god sportsmann, som er lite egosentrisk og dermed helt sikkert vil kunne øse av sine erfaringer i miljøet her under løpet.

Publikum vil få treffe han både under åpningssermonien torsdag, på startbanketten på fredag og under starten på lørdag.

Ekspertkommentator

Sørlie vil i tillegg til hedersgjest-rollen være løpets ekspertkommentator . Han vil følge 1000km - åpen klassse tett hele veien. Han har selv lang erfaring i langdistansekjøring og vil kunne være med å analysere hva som skjer i konkurransen, hvordan tenker kjørerne i de forskjellige situasjoner, hvilke vurderinger gjøres, hva tror han er taktikken i de trekk som gjøres o.s.v..

På spørsmål fra oss om hvordan han ser på årets deltagere sier Sørlie at han ser flere som kan være med å kjempe om seieren.

- Det kan bli en skikkelig spennende konkurranse med så mye dyktige og erfarne hundekjørere og sist men ikke minst, hundekjørere med skikkelig konkurranseinstinkt.

Kunne tenkt meg å kjøre selv

Sørlie gleder seg til å komme til Finnmark. Han har et forhold til løpet og miljøet og sier at uten Finnmarksløpet hadde han aldri kunnet vunnet i Iditarod. Han har fått så mye nyttig erfaring her. Etter årets Femundløp var han ikke motivert for flere konkurranser i år, men nå kjenner han lysten til å konkurrer og avslutter med å si at man ikke skal se bort fra at han kommer tilbake for å konkurrere i Finnmarksløpet, men først skal han konsentrere seg om deltagelsen i Iditarod neste år.

Partnere