Finnmarksløpet

Webshop

Storbygutten som ble bitt av den arktiske basillen

Skrevet av: Guri Hansen
Dato: 20.02.2004 18:00

I år det igjen Marcos Porcires (28) sin tur til å være med i Finnmarksløpet - 1000 km for første gang. I fjor var det hans danske samboer, Tina Dahl som starta, og gikk inn til en 8.plass i 500 km klassen. I 2002 var han med for første gang i Finnmarksløpet - 500 km, og fikk en meget respektabel plassering, nemlig en 7.plass.

Hundekjørerparet tar hvert sitt år ettersom de "kun" har 14 kjørbare hunder, pluss en liten valp, hjemme i Ramfjorden i Tromsø.

- Her er det utmerket å bo for en som er glad i naturen og har behov for gode treningsforhold for hundekjøring, forteller svenske Marcos som har tapt sitt hjerte til det arktiske livet.

Is og snø hele året

Marcos Porcires er fra Gøteborg, og ble betatt av det arktiske da han kom til Svalbard for fem år siden. Det var også her han møtte sin samboer. Nå har han slått seg ned i polarbyen Tromsø, og kan ikke tenke seg noe bedre liv enn det man har i områder som mesteparten av året er dekket av is og snø.

Så da er det jo ikke noe spesielt i det hele tatt at is er jobben til Marcos. Han er ansatt på meteorologisk institutt i Tromsø med ansvar for is tjenesten.

- Akkurat nå er det veldig mye is i området fra Grønland til Island og over til Russland, forteller han entusiastisk. Det er svære områder å skue når de fra is tjenesten av og til tar helikopter for å sjekke is forholdene.

Ingen ambisjoner om å vinne

- Også Finnmarksløpet går over store områder, og er en opplevelse å være med på, sier han og gleder seg veldig.

Men med bare 14 kjørbare hunder ligger lista ganske lavt for 28 år gamle Marcos.

Målet er å komme i mål, sier han beskjedent, og fremhever Zorro på 9 år som sin beste og mest erfarne førehund.

Partnere