Finnmarksløpet

Webshop

ÅPEN KLASSE STARTER UT FØRST

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Dato: 16.02.2004 22:38

Tidenes største Finnmarksløp nærmer seg med raske skritt. 77 kjørere vil stå på startstreken lørdag 6.mars. Tidligere har det vært fundert på om man måtte dele starten i to omganger p.g.a. plassutfordringen både i startområdet og på Skoganvarre sjekkpunkt. Alle disse utfordringene er nå løst med god hjelp av lokale krefter.

Starten vil gå i Altas flotte gågate kl: 12:00 etter at Altas ordfører Geir Ove Bakken har åpnet løpet. 1000 km - åpen klasse vil starte ut først med løpets gjester og sponsorer i sledene sine og de vil ha en restart ved Alta Friluftspark -Sorrisniva. 500 km - begrenset klasse starter deretter og har ingen restart. Det blir som tidligere år ett minutt mellom hver startende.

Publikum i gågata og i sporet

Med så mange startende som i år vil det bli ett flott skue oppover Alta-elva, hvor spannene nærmest vil kjøre i kø, nesten som en parade, sier Finnmarksløpet rennleder Marit Honerød entusiastisk. Hun oppfordrer også publikum til å ta plass ved løypetrasèen og heie spannene av gårde foruten å være i område ved gågata hvor det i år virkelig vil være "et hav" av hunder og hundekjørere. I dette området har vi et godt samarbeid både med Alta kommune og politiet om avviklingen av starten.


Fra starten i Alta 2003. Foto: Jon Arne Wilhelmsen

Sjekkpunkt Skoganvarre

Arrangøren har mange spennende utfordringer i år m.h.t plass, først og fremst til alle spann. Det skal legges til rette for at alle deltagerene skal ha gode og sikre forhold for seg og sine hundene. Rennleder Honerød kan i kveld opplyse at Jan Arne Jakobsen, mangeårig rennleder og hundekjører, har ansvar for dette sjekkpunktet og at alt er under kontroll på Skoganvarre m.h.t. tilretteleggingen for så mange spann og følgebiler.

Partnere