Finnmarksløpet

Webshop

Skriver bok om Finnmarksløpet

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Dato: 04.02.2004 00:18

Stig Martin Arctander (34), tre- barnspappa, pastor og hundekjører har i disse dager inngått en avtale med Norsk Bokforlag for å kunne gi ut en bok om Finnmarksløpet. Leder i Alta Trekkhundklubb, Ole Christian Johansen ser på dette som et positivt og nyttig bidrag for å heve løpets status og håper at boka kan være ferdig neste år når Finnmarksløpet feirer 25 års jubileum.

Stig Martin og hans familie kom til Alta i 99 og har i løpet av denne perioden blitt "bitt av hundebasillen". De har egne trekkhunder og Stig Martin har også de siste årene arbeidet både i pressesenteret og i sekretariatet i forbindelse med Finnmarksløpet.

Han har lenge hatt en drøm om å kunne skrive en bok om løpet og få formidlet, gjennom ord og ikke minst bilder både løpets historie, nåværende status og om framtidsvisjonene. Han ønsker videre å fokusere på hundene og samspillet med mennesker, handlere og ikke minst det store apparatet av frivillige rundt løpet. Han sier at det er så mye å ta tak i, slik at utfordringen blir å avgrense og finne fokus. Forfatteren er enda i startfasen og har så smått begynt å samle materiell. Han vil veldig gjerne få kontakt med hundekjørere som har deltatt i Finnmarksløpet og som kanskje har en spesiell historie å fortelle, bilder eller lignende. Stig Martin er en av de frivillige under løpet og vil også være med pressebussen for å følge konkurransen hele veien. Ta gjerne kontakt med Stig Martin pr e-post: smarctander@c2i.net.no eller mob.nr.: 41 33 28 50.

Partnere