Finnmarksløpet

Webshop

Brennodden tok sølvet

Skrevet av: Ingrid Pedersen/Dag Urdal
Dato: 16.03.2007 09:35

Kjell Brennodden har mange gode plasseringer i Finnmarksløpet, men i sitt tiende Finnmarksløp klarte folldalingen å kjøre inn til sølv. Det forklarte Brennodden slik: - Det hjelper gått 50 mil på ski i forkant. I år var det veldig lett å løpe opp bakkene. Dessuten har jeg jeg fått meg en sånn fin slede, sa en uforskammet kvikk Brennodden etter målpassering. For øvrig fortalte Brennodden senior at han ikke hadde hatt noen spesiell kjøreplan eller taktikk under løpet. - Jeg kjører på intuisjon. Men jeg da jeg kjørte forbi Harald nede på elva, hadde han ikke noen sjanse, sa Kjell Brennodden og smiler til konkurrenten.

Din luring
- Din luring. Det var første kommentar Harald Tunheim hadde da han så Kjell Brennodden etter målpassering. Det var nede på Altaelva bare noen kilometer fra mål at fjoråets vinner, Harald Tunheim, ble frakjørt av Kjell Bennodden. Derfra kjørte Brennodden rett i fra sin gamle konkurrent. 

- Jeg visste at Bergby og Brennodden hadde kjørt fort det siste døgnet og visste de ville komme. Jeg så at det gikk seint med Brennodden på fjellet, men plutselig var han der i Sorrisniva. Han er jo en voksen mann, så da måtte jeg nesten ta av meg lua og bukke, sa en humoristisk Harald Tunheim. - Sparkefoten til Brennodden gikk som trommestikker. Jeg må bare være fornøyd med tredjeplass, når Bergby og Brennodden har kjørt så mye raskere nå på slutten, sa Harald Tunheim.

Begge foto: Kjetil Vaage Øie

Partnere