Finnmarksløpet

Webshop

Takket heltene

Skrevet av: Mina Sveen
Dato: 15.03.2007 12:12

Pelskledde vinnere fikk også plass på pallen tirsdag da Mona Kolstad og Elisabeth Edland ble feiret. Katy Meier uteble fra seremonien.

Det var følelser i sving på målområdet da premieseremonien ble avholdt i Alta.  En tydelig beveget Mona Kolstad har underveis hatt fokus helt andre steder enn på premier, seremoni og plassering. - Jeg måtte ta ut Elly, lederhunden min, og da var alt plutselig helt åpent. En av de andre hundene ble satt i lederposisjon, og måtte vokse med oppgaven. Det klarte hun, sier Kolstad rørt. I dårlig sikt og med løse spor har denne hunden, som ikke har vært noen betydelig skikkelse i spannet tidligere, plutselig tatt ansvar. Da det trengtes mest, stilte denne hunden opp.

Skadet
- Det har vært utrolig sterkt, sier Kolstad. Porsgrunnsjenta valgte å ta ut Elly fordi den var mer sliten enn de andre hundene og hadde pådratt seg en skade i foten. Skaden er likevel ikke alvorlig, og Kolstad tror hvile og massasje vil være tilstrekkelig behandling.

Forhindret
Det var bare vinneren og bronsevinneren som stilte på seremonien tirsdag. Sølvjenta Katy Meier måtte dessverre tilbake til Sverige direkte fra målgang, og kunne ikke være med. Derfor fikk vi ikke se tre kvinner på pallen i år heller. - Det var synd, sier Kolstad.

Partnere