Finnmarksløpet

Webshop

Tunheim parkert på vei ut Levajok

Skrevet av: Erlend Strand
Foto: Ulf Dahlslett
Dato: 15.03.2007 03:07

Tunheim prøvde et rykk, men hundene nektet.

Harald Tunheim syntes nok det ble litt trangt om ledelsen og bestemte seg for et rykk ut fra Levajohk. Han kom ikke lengre enn 50 meter ned til elva før hundene parkerte. Han hadde vansker med å motivere hundene og forsøkte å løpe foran sleden uten at det ser ut til å lykkes.

Harald Tunheim syntes nok det ble litt trangt om ledelsen og bestemte seg for et rykk ut fra Levajohk. Han kom ikke lengre enn 50 meter ned til elva før hundene parkerte. Han hadde vansker med å motivere hundene og forsøkte å løpe foran sleden og skal nå ha fått spannet ca 200 meter ut fra sjekkpunktet. Dyrlegen på sjekkpunktet, Charlotte Lechbrandt, har forøvrig gitt sitt samtykke i at hundene kan fortsette.

Siste: Tunheims handler uttaler seg tvilende. -Vanskelig å vite hva han har tenkt nå, sier en av handlerne hans på spørsmål om dette er en spontan handling eller et resultat av en veloverveid vurdering. Sannsynligvis vil han nå vente på at et annet hundespann skal kjøre forbi og håpe at dette skal motivere hundene hans til ny giv.

Partnere