Finnmarksløpet

Webshop

Reklamerer gjerne for FL i Alaska

Skrevet av: Dag Urdal
Dato: 14.03.2007 22:56

Dave King, som er på besøk fra sledehundmiljøet i Alaska, er imponert over det han har sett av Finnmarksløpet. - Her burde det ligge til rette for kjørere også fra Nord-Amerika, sier han.

Dave King har bakgrunn både som aktiv kjører og som Race Marshall fra flere større langdistanseløp i Nord-Amerika, bl.a. for Yukon Quest, et legendarisk løp på 1 600 km som går fra Canada og over til Alaska. Dessuten driver han egen kennel for polarhunder. Han er i Finnmark i anledning av at samboeren er en av veterinærene i Finnmarksløpet i år.

- Etter å ha fulgt 50-mila rundt, ser jeg mange likheter mellom Finnmarksløpet og Yukon Quest, både mht. konkurransemessige utfordringer, natur og folkelig engasjement, sier han.
- Sånn sett er det synd at det ikke er flere kjørere fra Nord-Amerika som har oppdaget mulighetene her, fortsetter han. Paradokset er at få i hundemiljøet hjemme er særlig oppmerksom på mulighetene i Norge, mens jeg har inntrykk av svært mange her har god oversikt over hva som skjer i Nord-Amerika, og ikke minst i Alaska, sier han. Riktignok har nysgjerrigheten økt etter at de norske i noen år har gjort det så bra i Iditarod.

I flg. King er det et stort potensial for nordamerikansk deltakelse i Finnmarksløpet. Men samtidig er det et problem å få hunder og utstyr over til Norge, både logistikkmessig og økonomisk. Samtidig tror han Finnmarksløpet ville tjene på å initiere et opplegg, f.eks. ved hjelp av sponsorer, for å hjelpe et knippe meritterte profiler fra det Nordamerikanske kjørermiljøet over til Norge. Det vill bidra til å øke fokus rundt et løp som fortjener større oppmerksomhet også i Nord-Amerika understreker King.

TREKLØVER: Dave King (t.h.) flankert av veterinær Annette Kriller og Christine Luthi (Foto: Reiulf Grønnevik)

Partnere