Finnmarksløpet

Webshop

Redningsmannen

Skrevet av: Mina Sveen
Dato: 14.03.2007 21:47

Først ble han funnet av redningsmannskaper, så berget han selv sjekkpunktet på Jotka.

- Eg var så bekymra for han, veit du. Eg låg ute om natta og venta, og så tenkte eg at eg ikkje hadde følgt godt nok med, og at eg hadde missa at han kom forbi. Eg otta fælt på han da han ikkje kom. Sjekkpunktansvarlig på Jotka, Magli Sofie Økland fikk ikke ro da Jakup Hans Heinesen aldri dukket opp på sjekkpunktet, og meldte fra. Søndag ble leteaksjon forberedt, Jakup ble funnet og brakt til Jotka med matforgiftning.

- Da han kom var han veldig dårlig, men han fikk kvilt og sove ei stund, og blei frisk igjen ganske snart, forteller Magli Sofie. Med den enorme oppakningen og akutt matforgiftning var det ikke råd for Jakup å fortsette løpet som deltaker. Etter å ha vurdert å ta turen rundt traseen uten å konkurrere, bestemte han seg likevel for å bli på Jotka, og her begynte han straks sin nye karriere som frivillig på sjekkpunktet.

- Jakup var god å få hit, sier Magli Sofie. Hun er en snartur innom sekretariatet etter ei hektisk helg på Jotka. Hun har tatt imot seksten hunder, og hatt et tett frontheat å holde styr på på sjekkpunktet. Midt oppi innspurten ble det klart at det manglet på både diesel og halm. Slikt kan hentes i bygda, men Magli kunne ikke kjøre skuter. - Gamle Brita, som er svigermor til oppsitteren her og kanskje femogsytti, sette seg på skuteren og ville til å køyre, forteller Magli Sofie. - Vi hadde seksten hundar å køyre ned, og måtte ha meir halm til paddocken. Eg visste ikkje mi arme råd. Vi hadde nok klart oss, men du, så godt det var at Jakup var her. Han var så roleg heile tida, og fann ei løysing på problema. Brita slapp å køyre, det kunne han, og vi fekk henta halm og meir diesel. Magli Sofie får ikke fullrost Færøymannen som stilt og rolig reddet roen på Jotka.

Foto: Reiulf Grønnevik

Partnere