Finnmarksløpet

Webshop

Petter Jahnsen brøt på Kirkenes

Skrevet av: Dag Urdal
Dato: 13.03.2007 19:01

Flere enn vanlig har brutt på 50-mila i år og nå faller en del også fra på 100-mila. Petter Jahnsen fra Tufsingdal, som var regnet som en av favorittene, kastet inn håndkledet i Kirkenes.

Mye tyder på årets løp med løse spor og dyp sukkersnø over lengre partier, har tært hardere på hundene enn vanlig. Det har ført til mye ømme muskler, håndledd, skuldre og - mye generell stivhet hos hundene med den følge at mange har måttet ta ut slitne hunder på sjekkpunktene.

Det var også bakgrunnen for at Jahnsen - som lå som nummer åtte i sporet - måtte bryte i Kirkenes. Han kom inn med 11 hunder til sjekkpunktet, men hadde behov for å sette ut fem til på grunn av stivhet og melkesyreopphoping, med alle de plager som følger av det. Dermed kom han under den lovlige grensa for hvor mange hunder man må ha for å få lov til å fortsette. Følgelig var det ingen vei utenom å bryte.

- Det er selvsagt litt bittert, sier Jahnsen i en kommentar, men - det hadde vært verre om jeg hadde ligget helt i tet, legger han til. Jahnsen er for øvrig en erfaren langdistanseløper med flere topplasseringer i (det lange ...) Femundsløpet og to plasseringer på 100-mila her i Finnmarksløpet.

 

 

VETERINÆRSJEKK: Her blir en hund sjekket nøye av en av FLs løpsveterinærer (Foto: Ulf Dahlslett)

Partnere