Finnmarksløpet

Webshop

GPS-bytte til 100-mila

Skrevet av: Dag Urdal
Dato: 13.03.2007 12:17

GPS'ene flyttes nå over til 100-mila. De syv beste kjørerne inn til Neiden får med seg ny sender på veien videre de siste milene inn til mål. Dessuten har Lars Monsen hatt med seg sender helt fra starten.

Ti av kjørerne på 500-kilomteren fikk med seg en slik GPS-sender da de dro ut fra Alta på lørdag. Dette er kraftige sendere som via GSM-nettet, dvs det moderne mobiltelefonnettet til Telenor, kan spores i forhold til tilgjengelige kartdata, helt ned til en nøyaktighet på seks meter. Men det forutsetter dels at senderen er teknisk operativ, har tilstrekkelig batterikapsitet og - ikke minst at det er mobildekning der sleden med senderen til en hver tid passerer.

Underveis på 50-mila hadde vi tekniske problemer på noen av senderne, men vi sitter igjen med syv operative sendere som er testet og som nå fungerer. Disse vil bli lagt ut i sleden til de beste kjørerne inn til Neiden. Så fra da av er det bare å logge seg inn på lenka nest øverst t.h. her på sida - og følge kjørerne, nærmes live på nettet.

Partnere