Finnmarksløpet

Webshop

Kom inn med død hund i sleden

Skrevet av: Kjetil Vaage Øie
Dato: 12.03.2007 21:39

Jan Vidar Dahle kom inn med død hund i sleden til sjekkpunkt Jotka. Hunden var i sleden da den døde og vil bli fraktet ned til Alta for obduksjon i løpet av kvelden.

-Dette er svært beklagelig, og våre tanker går til Dahle som opplever dette som svært trist. Dette er noe som desverre skjer av og til både i og utenfor konkurranser, forteller Hans Petter Dalby i Finnmarksløpet.  Vi har opplevd det tidligere, men det er svært sjeldent, sier sjefsveterinær Charlotte Lechbrandt. Først og fremst er hun svært lei seg på vegne av Dahle og Finnmarksløpet.

Vet ikke dødsårsaken
Lechbrandt forteller at hun ikke vet noe om dødsårsaken før hunden blir obdusert. Hunden vil bli fraktet ned til Alta og bli obdusert av kommuneveterinær Kjell Korby i morgen. Lechbrandt vil presisere at de kjenner Dahle som en mann som er svært flink med hunder og hun har ingen mistanker om ureglementert hundestell.

Har fulgt prosedyrene
Teknisk delegert (dommer) Rutha Bang Pedersen forteller at Dahle har fulgt regelverket når slikt skjer og rapportert til nærmeste sjekkpunkt. Pedersen forteller at dommerne har hatt et møte sammen med veterinærene og vurdert det slik at Dahle kan fortsette løpet. Pedersen sier at alle hundene er sjekket tidligere på alle sjekkpunkt og det er ikke rapportert om svakheter tidligere. Hunden var i sleden da den døde.

Vi ber om at man viser hensyn til den berørte kjøreren og at henvendelser skjer gjennom sjefsveterinær Charlotte Lechbrandt og presseansvarlige Hans Petter Dalby og Kjetil Vaage Øie.

Finnmarksløpet vil komme med ny melding når obduksjonsrapporten er klar.

Partnere