Finnmarksløpet

Webshop

Ungkarer og spillemenn debuterer i åpen klasse

Skrevet av: Bente Hagen
Dato: 08.03.2003 16:58

- Har du sett den nye sleden min, roper Trond Ørslien et par timer før start? Den har jeg selv bygd etter timevis med studier av Iditarod-filmer. Iditarod-veteran Charlie Boulding kjører en spesiell slede, som Trond har prøvd å kopiere. Hovedpoenget er å bygge en slede som mangler den bakerste bukken. Dette gjør sleden mer fleksibel, og i følge Trond lettere å kjøre i humper og svinger.

Trond har hatt lang vei fram til Finnmarksløpet. Han kommer fra Gausdal, og har kjørt 2000 kilometer for å komme til Alta.

Sammen med Trond står Bjørn-Hugo Kristoffersen fra Tana. Trond og Bjørn-Hugo debuterte begge i Finnmarksløpet begrenset klasse i 2000. Nå skal de for første gang kjøre åpen klasse. Guttene er i godt humør. De virker rolige og sier de har hatt en god natts søvn. - Nå har vi som mål å komme blant de tre beste, sier Bjørn Hugo så alvorlig han bare kan, før de begge bryter ut i latter. - Nei da, målet er å teste spannet, og se hvordan vi kjører i forhold til "gammelguttan" som har kjørt det her noen ganger. Bjørn-Hugo har hatt dårlige treningsforhold den siste tiden og er bekymret for at han ikke har fått trent noe særlig den siste måneden.

Trond mener den største faren er å legge ambisjonsnivået for høyt. Han har erfaring fra Femundløpet, men mener Finnmark blir noe helt annet. Ikke bare er det lenger, men det er flere variabler med i bildet som for eksempel været. Trond har som mål å komme igjennom med flest hunder og sier han vil legge seg på en defensiv kjørestil.

De to glade guttene stiller velvillig opp til fotografering. - Få med at begge er single, roper de etter oss i det vi går. Oppdraget utført!

NY SLEDE: Trond Ørslien med sin selvlagde slede. "Easy Rider" kaller Charlie Boulding sin slede, som Trond har hentet inspirasjon fra.

Partnere