Finnmarksløpet

Webshop

- Så sliten har jeg aldri vært før

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Dato: 15.03.2003 18:54

Det var første kommentarer da Petter krysset mållinja for noen minutter siden. Han kom inn som nr. 8 ikke lenge etter Eirik Nilsen og Kjell Brennodden.

Han kunne fortelle at han først hadde en lengre periode i vindsekken på Hundevidda. Etter 5 timer i sekken passerte Roger Dahl og heldigvis observerte Petter dette og fikk hengt seg på Roger. Været var dårlig, men de kom seg til Iesjavre, der var det imidlertid så dårlig vær at de valgte og dra tilbake til Mollisjok for å vente på bedre vær. Tidlig på morgenen dro de ut. Petter sine hunder var mentalt slitne og Petter måtte gå ved siden av dem hele veien over vannet. Det er vel en mil langt og med overvann og tett snedrev ble Petter våt på bena og fikk skikkelig gnagesår.

Foto: Niels Westphal

Dahl hadde mer fart i spannet og dro fra han. Swift opplevde etterhvert å være så sliten at han ble svimmel. Han hadde ikke mere å drikke og på et tidspunkt var han i ferd med å gi opp. Redningen var at på et tidspunkt var det dekning på mobiltelefonen og handleren fikk kontakt med han.Dette var for Petter en meget viktig telefon og virket som en skikkelig oppmuntring og Petter var klar for å fullføre.

Også Petter sier at det har vært et tøfft løp, men han er klar til å komme tilbake og slå de "gamle Finnmarkskjørerne". Som avsluttende kommentar sier også Petter at han kunne ønske seg mer obligatorisk hvil underveis.

Partnere