Finnmarksløpet

Webshop

Tunheim presser på

Skrevet av: Ingrid Pedersen
Dato: 12.03.2007 02:20

I følge Tunheims handler Jakob Svarre, kjører Harald etter sin egen plan. Likevel ønsker  Harald helt bevisst å utnytte fordelen med at det er blitt kaldere i været. Det er minus 6 - 7 grader i Skiippagurra. Team Tunheim forventer at det ikke drøyer så veldig lenge for flere av spannene kjører ut fra Skiippagurra, men foreløpig er det bare Ralph Johannessen, Haradangervidda, som har kjørt ut. Johannessen startet ut fra Skiippagurra 1 time og 23 minutter etter Tunheim og han holdt samme tempo som Tunheim i spannet sitt  til nå.

Svarre legger ikke skjul på at Haralds hunder har slitt med varmen i starten av løpet. Matlysten har ikke vært på topp, og spesielt den viktigste lederhunden har hatt det tungt. Det har imidlertid gått seg til utover i løpet. Spannet har bare blitt bedre og bedre og Haralds hunder var usedvanlig pigge og ivrige da de gikk ut fra Skiippagurra. 

- På Skiippagurra var matlysten på topp  igjen i spannet og nå går lederhunden som en kanon. Det lover godt for fortsettelsen, mener Jakob Svarre. Han forteller at det er rapportert om harde og gode spor til Neiden, så nå vil nok tempoet i spannet øke betraktelig.

Partnere