Finnmarksløpet

Webshop

Tana i fest

Skrevet av: Anne-Mette Bjøru
Dato: 11.03.2007 14:47

Tana kommune arrangerer Vintermarked i disse dager. En av mange programposter er Finnmarksløpet. Kommunen er vertsskap for kjørere og hunder som passerer forbi på vei østover og Tana Næringsforening har fått med en rekke sponsorer på et spleiselag på premier til flere av kjørerne.

De tre første spannene til Tanabru får pengepremier på 2000 kroner hver. Beste kvinnelige kjører ut fra Tana mottar samme premiesum. I tillegg vant første spann som ankom Levajok i 50 mils klassen 1500 kroner fra næringslivet i Tana.

Daglig leder i Finnmarksløpet AS, Hanne Rosenberg, sier at måten løpet har blitt mottatt på i Tana kommune er av stor betydning. Inkluderingen av Øst Finnmark i løpet har vært en ubetinget suksess. Det er inspirernde å ha med så positive aktører i samarbeidet og at Tana knytter det opp mot eget Vintermarked med profilering av lokalt kultur- og næringsliv er positivt. Finnmarksløpet ønsker nettopp slike aktiviteter rundt løpet der det lokale også får oppmerksomhet. Nesseby og Sør- Varanger arrangerer også aktiviteter rundt Finnmarksløpet som er flott. - Det betyr mye for oss at Tana ordfører Ingrid Smuk Rolstad var tilstede på løpsstarten i Alta. Å møte hverandre styrker det gode samarbeidet, sier Hanne Rosenberg.

Svein Ottar Helander, utviklingsleder i Tana kommune, sier at Tana engasjerer seg sterkt i Finnmarksløpet fordi de ønsker å være en utviklingsorientert kommune. Tana ønsker å være med på dette arrangementet som kan fungere som et lim for hele Finnmark og fylkets markedføring og profilering i resten av landet og i utlandet. På sikt vil forhåpentlig Finnmarksløpet bidra i enda større grad til fylkets reiselivssatsning og fungere som et trekkplaster for vinterturisme og aktiviteter ellers i året. Tana kommune merker at Finnmarksløpet blir større hvert år og at flere kjørere og handlere kommer gjennom bygda. Forhåpentlig vil alle deltakere ha gode minner etter løpet som gjør at de ønsker å returnere. Tana Vintermarked og Finnmarksløpet merkes godt i lokalmiljøet. Tanabefolkningen gleder seg til helga og aktivitetene og mange bidrar med dugnadsinnsats. Kommunen låner ut maskiner og de ansatte gjør en formidabel innsats.

Kommunen har Finnmarksløpskafé på Tana Miljøbygg og på snøscenen i sentrum arrangerer Tana næringsforening prisutdeling til de 3 første spannene inn til Tana i kveld. Denne prisutdelinga er del av et større sceneshow med dans, sang, mannekengoppvisning og innslag fra kulturskolen. I tillegg har kommunen sjekkpunkter for løpet på Levajok, Skiippagurra og i Sirma.    

Se øvrig program til Tana Vinterfestival her.

 

Partnere