Finnmarksløpet

Webshop

Premie til 50 milas første spann til Levajok

Skrevet av: Roger Hermansen
Foto: Sveinung Svendsen
Dato: 11.03.2007 06:13

Mona Kolstad ankom som første spann i åttespannklassen Levajok.

Etter en knallhard etappe ankom Mona Levajok i dag kl. 06.17. Til tross for den harde etappen føler hun at hun er i rute og skryter av hundene sine. Når Mona ankom Levajok fikk hun pris som første åttespann til Levajok. Om hun blir første spann ut fra Levajok er derimot ikke så sikkert. Hun har bestemt seg for å ta ut ca 8 timers hvile der. 

Til tross for at hun var først til Levajok er det ikke hun som leder løpet. Elisabeth Edland som ankom Levajok 19 minutter etter Mona er den som leder. Dette på grunn av at hun har tatt ut mer hvile en Mona på de tidligere sjekkpunktene. Elisabeth leder da på Mona med ca en time. Begge to kom til Levajok med alle åtte hunder.

Kolstad mottok en pris på Levajok for første spann i 500 km klassen. Prisen på 1500 kroner ble gitt av næringslivet i Tana. Tana Næringsforening har samlet kommunens næringsliv til felles sponsing av premier til Finnmarksløpsdeltakerne. I tillegg til premie til første kjører på 50 mila inn til Levajok, får også de tre første spann inn til Tanabru 2000 kroner hver og beste kvinne fra Tana får 2000 kroner i premie.

Partnere