Finnmarksløpet

Webshop

Med lånte hunder

Skrevet av: Erlend Strand
Foto: fra rogers kamera
Dato: 11.03.2007 17:43

 

Ingen av gangene har han kjørt egne hunder. Hundene låner han av mer etablerte kjørere med egen kennel. I år er det Harald Tunheim og Tore Bergbys hunder som får verdifull løpserfaring. - På mange måter er det jeg driver med en talentfabrikk, sier Selmer.


Erfaren kjører
Kjøreerfaring mangler imidlertid ikke kjøreren fra Porsgrunn. Han har to NM-medaljer å vise til og jubilerer i år med bronse i NM for 20 år siden. Han har også hatt egne hunder i perioden 1984 til 1991, men jobben satte en stopper for det. -De eneste hundene jeg har nå er 1,5cm høye og står på nattbordet, smiler Selmer.


En ålreit tur
Målet for årets løp er først og fremst å ha en ålreit tur, men han røper til slutt at han tar sikte på en plassering blandt de 10 beste. Ellers er det naturen, kameratskapet, spenningen og stemningen som motiverer John Øivind Selmer. -Det spesielle med Finnmarksløpet er at det meste av løpet foregår på høyfjellet, sier han med forventning i øynene.


Strategien har han lagt: rolig frem til Karasjok, holde humøret oppe hos hundene, nyte turen og gi jernet siste strekket. -Beste strekningen er ifølge Selmer fra Jergul og inn til Alta sentrum. Ikke så rart kanskje i og med at det er siste stykket før målpassering.


Ikke alene
Han reiser til Alta alene sammen med handleren Wenke Tørmænen, men fire andre kjørere fra Sledehundklubben Mush stiller til start i årets Finnmarksløp. Mona Kolstad er en av dem og det forventes bra plassering også for henne. Begge kan følges i løypa på NRKs nettside ved hjelp av GPS.

Partnere