Finnmarksløpet

Webshop

Effektiv start på årets løp

Skrevet av: Dag Urdal
Dato: 10.03.2007 14:11

Klokka 12 forlot Stein Johnsen Alta sentrum med det første spannet ut på årets store Finnmarksløp. Deretter fulgte de andre spannene i rask rekkefølge. FL-2007 er definitivt igang.

Klokka 12 presis i dag forlot Stein Johnsen fra Storslett startområdet i Alta sentrum med det første spannet ut på årets store Finnmarksløp. Deretter fulgte de andre spannene i rask rekkefølge. FL-2007 er definitivt igang.

Folk hadde møtt mannsterkt opp for å følge starten nedetter storgata her i Alta da det hele tok av i formiddag. Hele 107 kjørere stilte til start i år fra 11 land. Av disse la 38 ut med 14 hunder på den lengste etappen på 1000 km over vidda, mens 69 prøver seg på halve distansen med 8 hunder.

I skrivende stund er spannene på vei i godt driv opp over Altaelva. Oppe ved Sorrisniva, 18 km fra Alta, er det restart for 14 hundsklassen mens 8 spannsklassen fortsetter direkte videre oppover mot Jotka som er første sjekkpunkt på den 500 km lange ruta. Deretter bærer det videre over fjellet mot Skoganvarre. I følge løypemannskapene venter det reine påskestemninga på kjørerne på denne strekninga - med sol fra nesten skyfri himmel, temperatur så vidt under null og minimalt med vind.


Bilde: Siste mann ut fra årets løp


Partnere