Finnmarksløpet

Webshop

Større bredde enn noen sinne

Skrevet av: Dag Urdal
Dato: 09.03.2007 23:15

Blant de 107 kjørerne som har meldt seg til start i årets Finnmarksløp er det mange med ambisjoner og reelle vinnermuligheter. Spekulasjonene og ryktene går høyt i Alta ett lite døgn før start.

Det er lenge siden hele den europeiske hundekjørereliten har vært samlet, selv i Finnmarksløpssammenheng. Det borger for spennende dager framover.

Tett i 14-hundsklassen
I 14-hundsklassen (1.000 km) må perfeksjonisten Kjetil Bakken fra Porsgrunn finne seg i å ha et favorittstempel. Han sjokkerte jo hele miljøet ved å gå hen å vinne Finnmarksløpet alt første gangen han deltok her oppe. Han kjører nå det såkalte B-spannet til Team Norway, mens Robert Sørli kjører A-spannet i Iditarod. Men med fem veteraner i spannet som har erfaring fra Iditarod og flere gode unghunder i tillegg, er ikke B-spannbetegnelsen noe man skal kimse av.

Det vet ikke minst May-Conny Johansen fra Alta, den andre som må finne seg i å ha favorittstempel i år. I fjor kom hun inn på en meget sterk tredjeplass på denne distansen. Hun har også erfarne hunder og har selv en jernvilje som man ikke skal spøke med. Det samme kan selvsagt sies om fjorårets vinner, veteranen Harald Tunheim, også han fra Alta. Han går alltid for å vinne. Andre navn man bør merke seg før det hele braker løs i morgen tidlig er Arne Karlstrøm, Petter Jahnsen, Ketil Reitan, Roger Dahl, Lars Monsen og Tore Bergby. Også Ralph Johannessen kan vise seg å bli en interessant utfordrer, særlig hvis det blir dårlig vær.

Spennende også i 8-hundsklassen
Det er ikke uten videre like lett å plukke ut åpenbare favoritter i 8-hundsklassen (500 km), ganske enkelt fordi det er så mange aktuelle. Men Elisabeth Edland fra Nannestad peker seg ut, særlig hvis det skarpe føret holder seg, sprinthunder som hun har. Det samme gjør Mona Kolstad fra Eidanger, vinneren av årets Femundsløp for noen få uker siden. Men det lurer mange bak disse jentene også, som Katy Meier, Stein Are Harder, Jan Øystein Dervo, Jan Vidar Dahle, Daniel Larsen, Terje Hilmarsen, John Øivind Selmer og - ikke minst, Eirik Nilsen.

Partnere