Finnmarksløpet

Webshop

Sol i Karasjok igjen

Skrevet av: Dag Urdal
Foto: Dag Urdal
Dato: 09.03.2007 16:06

Har du lagt merke til den blide jenta som smiler til deg fra Finnmarksløpets offisielle plakat dette året? Det er nå syv år gamle Sol fra Harstad. I fjor stilte hun som «sjekkpunktsassistent» for mamma Lisbeth Hansen som hadde det operative ansvaret for det travle sjekkpunktet i Karasjok. I år stiller hun igjen.

Tross erfaringene med overnatting i telt i minus 40 - omgitt av travle hundekjørere nærmest døgnet rundt, stiller Sol (7) opp igjen i år når mamma nok en gang regjerer i Karasjok. - Hun har gleda seg lenge til å være med, forteller mamma. - Jeg håper bare at jeg slipper å ligge i to soveposer som i fjor, supplerer Sol. Ikke rart, for de må nok ta til takke med samme standarden som hundekjørerne når de en sjelden gang får tid til å bikke seg nedpå inn i mellom alt de har ansvar for på sjekkpunktet.

Teltliv
Da er det bare teltliv som gjelder for dem også. Men det er helt greit sier Lisbeth, som er en av de mange som stiller opp frivillig for å hjelpe til i Finnmarksløpet - år etter år. Ikke bare det, hun tar også av ferien sin for å få rom til å være tilgjengelig for FL i disse hektiske dagene i mars. Til daglig holder hun og familien hus i Harstad, der mamma tjenestegjør i politiet og Sol etterhvert har blitt skolejente.

Fri fra skolen
Sol innrømmer at det er litt rart å ta seg fri fra skolen for å være med til Finnmark. Men i følge mamma er det verdt det, for her lærer hun en hel masse som hun ikke får med seg i den vanlige undervisninga. Dessuten har hun lovt å skrive tilbake til klassevennene og - å vise bilder og fortelle fra turen når hun kommer tilbake. Alt nå har Sol fått smaken på friluftsliv og alt som følger med det. Selv om hun foreløpig ikke har fått noe særlig anledning til å kjøre med hund, smiler hun bekreftende når vi spør om det ikke frister å stille til start som i det store løpet - bare hun blir stor nok. Vi tror henne så gjerne, for tøffere 7-åring skal man lete lenge etter, selv her oppe blant Finnmarksløpets mange venner.

Partnere