Hver dag er en kvinne(s) dag!

Skrevet av: Anne-Mette Bjøru
Dato: 07.03.2007 20:05

I dag er det 8. mars. Kvinnedagen. Fremdeles en viktig dag - men i hundekjørersporten har kvinner alltid vært likestilt menn.

I fjor vant Erle Frantzen 50 mila, og May-Conny Johansen vant tredje plass i 100 mila. Erle Frantzen slo alle i sin klasse, andre damer og mange menn. Der stod to damer på pallen etter 50 mila. Nina Skramstad vant bronsen. I 100 mil klassen ble May-Conny slått av to menn, men hos mange vant hun gull. Året før, i 2005, kom to damer først til mål på 50 mila; Hilde Askildt og Katy Meier.

I hundekjørersporten har kvinner og menn alltid konkurrert på lik linje, i samme konkurranse, om samme premier og samme pokal. Hundesporten gjør ingen forskjell på kjønn. Det er en sport der kvinner og menn konkurrerer sammen og samtidig. Kvinner og menn har like store vinnersjanser og deler på pallplassene. Årets løp vil sannsynligvis igjen bevise at dette er en sport der kvinner og menn stiller likt og ender jevnt til slutt. Pallen deles nok igjen mellom kjønnene.

Ida Karlstrøm fra Langfjordbotn har uttalt at FL 1000 km er et av hennes delmål mot framtidig deltakelse i hundeløpet Iditarod i Alaska. Der vil hun også konkurrere med og mot mange menn. På lik linje. Og hvem vet? Kanskje vinner hun Iditarod og troner øverst på pallen. Ikke helt på lik linje - men litt over de andre konkurrentene.

Bilde: Fjorårsvinneren i 500 km Erle Frantzen