Finnmarksløpet

Webshop

Femundløpet godt i gang

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 02.02.2007 23:59

Etter forholdsvis tøff kjøring til Tynset er Bente Jahnsen i tet, noe hun har vært siden kjørerene forlot Femundtunet.

En tetgruppe på seks kjørere forlot Søvollen i et tidsrom på bare fem minutter. Kun Bente Jahnsen og Ketil Reitan har klart å holde farten oppe, og de kom inn til Tynset henholdsvis kl. 21.51 og kl. 21.55. De har distansert resten av feltet med 45- 60 min.

Det virker som det går tungt med snittfart på bare 8,5 til 10 km/t. Det skyldes selvfølgelig flere ting, tunge spor, kupert trase, men også den tøffe kjøringen i starten med lite hvile. Undertegnede tipper nå flere vil ta ut den obligatoriske 8-timers hvilen på Tynset, før de peiser videre til Grimsbu, tilbake til Tynset for så kjøre opp til Tolga hvor det er 6-timer obligatorisk hvile.

Det blir et råtterace mellom de obligatoriske hvilene, og det er mye spenning knyttet opp mot hvem som klarer å kombinere hvile og fart best. Det er tidlig i løpet enda, men blir det reprise på Jahnsen vs Team Norway mot slutten, trur jeg Robert ikke vil gjøre det Bjørnar gjorde i fjor, men safe med tanke på Iditarod.

I skrivende stund er det kommet inn ni spann på 1,5 timer til Tynset, så det er veldig tett, løpet er åpent, masse spenning, vil noen kjøre til Grimsbu å ta 8-timeren? været, sporet, hundene, kjørerne? Følg løpet på www.femundlopet.no

Hans Petter Dalby

Partnere