Finnmarksløpet

Webshop

Høytidelig overrekkelse av Alta kommunes kulturpris

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 05.12.2006 17:42

Bilde: f.v Ordfører Geir Ove Bakken, daglig leder Finnmarksløpet AS Hanne Rosenberg, leder Alta trekkhundklubb Jan Gunnar Vian, leder i Hovedutvalget for oppvekst, utdanning og kultur Torfinn Reginiussen. (Foto: Magne Ek)

Under en seremoni ved Alta Museum ble Finnmarksløpet i dag tildelt Alta kommunes kulturpris for 2006. Det var laget en høytidelig ramme rundt utdelingen, med spesielt inviterte gjester, kulturinnslag og middag.

Leder av hovedutvalget for oppvekst, utdanning og kultur Torfinn Reginiussen sa i sin åpningstale at Finnmarksløpet har blitt et stort internasjonalt arrangement og at det hadde vært bred enighet både i juryen og i hovedutvalget at Finnmarksløpet var den beste kandidaten til årets pris.

Ordfører Geir Ove Bakken som stod for prisutdelingen understreket i sin tale at Finnmarksløpet tildeles prisen for å ha vist vedvarende evne og vilje til å yte aktiv kulturinnsats utover det vanlige. Kulturprisen er en honnør og erkjentlighet for meget fortjenestefull innsats på kultursektoren i Alta kommune. - Alta kommune vil gjennom tildelingen av kommunens kulturpris for 2006 hedre de ildsjeler som gikk foran ved etableringen av Finnmarksløpet, og som gjennom entusiasme for frivillig innsats har medvirket til at løpet er blitt et viktig arrangement og som er med på å sette Finnmark og Alta på kartet, sa Ordfører Geir Ove Bakken.

Tilbakeblikk

Lørdag 28. februar 1981 startet tre ekvipasjer ut fra Gargiasetra. Målet var Karasjok og deretter retur til Alta. Totalt 262 kilometer over Finnmarksvidda. Aldri har noe lignende vært gjort i Europa. Det var stor spenning om forholdene på vidda. Ville det bli storm? Fant man veien om sporet forsvant? Ville hundene klare dette?

Etter 27 år har både Finnmarksløpet og hundene bevist at de mestrer de tøffe utfordringene, og det er skapt et løp som vokser både nasjonalt og internasjonalt. For 2007 arrangementet er det påmeldt 113 hundespann fra 10 forskjellige nasjoner. Det konkurreres i to klasser; 8-spann 500 km og 14-spann 1000 km. Oppmerksomheten har vokst i takt med utviklingen av sporten. Under årets konkurranse hadde løpets egen web-side 10 millioner treff, i tillegg var det bred dekning i aviser, tidskrifter og biledmedier. TV2 produserte en egen dokumentar fra løpet, og arrangementet ser fram til enda større oppmerksomhet i 2007 med b.l.a. Lars Monsen på startstreken.

Hanne Rosenberg vil gi arrangementstaben og alle de frivillige en stor honnør for at vi er der vi er i dag. Vi er utrolig stolte av det arbeidet som er gjort, og det er vanvittig artig at Finnmarksløpet er blitt kronet med denne tittelen, avslutter Rosenberg.

Finnmarksløpet fikk 20.000 kroner, diplom og en bronsestatuett av kunstneren Per Ung sammen med heder og ære fra kommunen.

Partnere