Finnmarksløpet

Webshop

Finnmarksløpet tildeles Alta kommunes kulturpris 2006

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 14.11.2006 18:11

- Jeg er kjempe glad for denne utmerkelsen. Prisen går til alle som årlig jobber med løpet, og spesielt til de som startet løpet for snart 27 år siden, sier daglig leder Hanne Rosenberg. Jubelen stod i taket her på kontoret da utvalgsleder Torfinn Reginiussen ringte i morges.

Lørdag 28. februar 1981 startet tre ekvipasjer ut fra Gargiasetra. Målet var Karasjok og deretter retur til Alta. Totalt 262 kilometer over Finnmarksvidda. Aldri har noe lignende vært gjort i Europa. Det var stor spenning om forholdene på vidda. Ville det bli storm? Fant man veien om sporet forsvant? Ville hundene klare dette?

Stor honnør

Etter 27 år har både Finnmarksløpet og hundene bevist at de mestrer de tøffe utfordringene, og det er skapt et løp som vokser både nasjonalt og internasjonalt.

- Alta kommune vil gjennom tildelingen av kommunens kulturpris for 2006 hedre de ildsjeler som gikk foran ved etableringen av Finnmarksløpet, og som gjennom entusiasme for frivillig innsats har medvirket til at løpet er blitt et viktig arrangement og som er med på å sette Finnmark og Alta på kartet. Finnmarksløpet er utviklet til å bli en viktig del av vår Borealis vinterfestival, skriver Alta kommune i sin begrunnelse.

Hanne Rosenberg vil gi arrangementstaben og alle de frivillige en stor honnør for at vi er der vi er i dag. Vi er utrolig stolte av det arbeidet som er gjort, og det er vanvittig artig at Finnmarksløpet er blitt kronet med denne tittelen, fortsetter Rosenberg. Etter noen minutter med vill jubel, var fokuset tilbake på årets løp. For her skal det ikke hviles på laubærene, avslutter Hanne med ett bredt smil om munnen.

Finnmarksløpet får 20.000 kroner sammen med heder og ære fra kommunen ved en senere anledning.


En blid Hanne Rosenberg etter den gode nyheten i dag.

Partnere