Finnmarksløpet

Webshop

Elskov i løypa

Skrevet av: Mina B. Sveen
Dato: 09.03.2006 11:33

Tisper med løpetid var en av bekymringene da Kjell Brennodden stilte til start på 1000-km, men frykten ble gjort til fryd, og alle bekymringer til skamme da det ble klart at Brennodden var raskest på etappen til Sirbma. Hedmarkingen ligger foreløpig på en sjetteplass, og kan kanskje takke naturens gang for det. Med en singel tispe i løpetid som lederhund og lystige hannhunder bak, sluker spannet mil som aldri før, til tross for at lysten har tatt overhånd et par ganger underveis. På sjekkpunktet i Levajok meldes det om at det har vært elskov underveis - minst to ganger! Men ser vi på resultatene, kan det ikke være annet enn forfriskende for de spreke hundene å forlyste seg litt innimellom, til tross for at Benoit Gerard snek seg forbi under kaoset rundt en av elskovsaktene.

Eksplosjon
- Det virker nok som en gulrot på hannhundene bak, ja, sier handler Anne Hilde Stedal, men hun kan ikke si om de elskovssyke hannhundene og den fristende frøkenen i front er direkte årsak til de gode resultatene. Stedal gleder seg til å få Brennodden inn til sjekkpunkt i Levajok, og kan fortelle at det ikke alltid er udramatisk å jobbe med Brennodden. - I går hadde vi en aldri så liten eksplosjon, forteller hun, men kan betrygge oss med at ingen kom til skade. - Han satte en hermetikkboks på kokeapparatet, og hadde glemt å slå hull i den, forteller hun. Dermed gikk også fysikken sin gang, og boksen ble blåst til fillebiter. - Men det gikk jo bra, flirer hun , og røper at det ikke er eneste gang det har skjedd artige ting når Brennodden er på tur. - Det er fantastisk å jobbe med han, han flirer og ler og er alltid i godt humør, sier hun.

Duell
Brennodden deltar for niende gang i år, og denne gangen kjemper han mot sin sønn, Jo Are Brennodden, som også startet på 1000-km i år. Før start var de to klar for fight mot hverandre, likevel ser det foreløpig ut som sønnen ikke har en sjanse mot faren, Jo Are, som deltar for annen gang, ligger nå på syttendeplass. Far i huset fosser frem, og det knytter seg stor spenning til om han kan avansere videre på resultatlista til tross for enkelte spontane pauser underveis. Hundene er sikkert fornøyde uansett.

Partnere