Finnmarksløpet

Webshop

Brann i Johansens handlerbil

Skrevet av: Hanne Rosenberg/Hilde Lise Borud (foto)
Dato: 13.03.2003 08:12

Deler av Rune Johansens handlerbil ble totalt ødelagt i en brann i morges. Kort tid etter at Rune ankom Levajohk, oppdaget man brann i følgebilen hans. Brannen ble slukket av i løpet av halv time av folk på fjellstua, men mye av Rune personlige utstyr er gått tapt.

-Godt vi er i live! Det var første kommentaren til Rune Johansens handler Steinar Eriksen da bo-delen på følgebilen til Johansen stod i full fyr på Levajok kl. 06:30 i dag tidlig. Rune ankom sjekkpunktet som første spann kl. 06:10 og var i gang med stell av hundene da eieren av Levajok fjellstue oppdaget at det brant i bilen. De fikk raskt varslet de andre på sjekkpunktet og alle tilgjenglige handlere, dommere, og andre på sjekkpunktet satte i gang med brannslukking. Ifølge dommer Rutha Bang Pedersen var 15 personer opptatt en halv time med brannslukkingsarbeidet. De brukte det som var tilgjengelig av brannslukkingsapparater og i tillegg brukte de bøtter og spann for å få bukt med ilden. Levajok ligger 8 mil fra nærmeste brannkorps og folket på sjekkpunktet måtte derfor selv ta hånd om slukkingen. Det var sterk røykutvikling og det gjorde det vanskelig å gå inn for å berge ut utstyr.

Alt tilgjengelig brannslukkingsutstyr, inkludert hundeforbøtter og potetgryter, ble tatt i bruk for å slukke brannen.

Steinar Eriksen sier at det første han tenkte på var å berge tilhengeren hvor bl.a. en av Runes gjensatte hunder var. Dette gikk bra og deretter var han også engasjert i slukkingen.

Alt av utstyr i bo-delen er ødelagt og det betyr at Runes personlige utstyr har gått tapt.

May Connie, Runes kone, fikk meldingen i dag tidlig og ble veldig bekymret med det samme. Hennes første bekymring var selvfølgelig om handlerene sov i bilen. Da hun hadde fått bekreftet at ingen personer var skadet følte hun lettelse og hun sier at Rune er en rolig type som nok allikevel klarer og holde fokus på løpet. May Connie sier at de materielle tingene kan erstattes og hun håper at ikke dette influerer på Runes innsats i løpet.

I flg. meldinger fra sjekkpunktet var Rune mest opptatt av hundene og værmeldingen, som for øvrig ikke er den beste.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

Partnere