Finnmarksløpet

Webshop

Dalby møter motbakken?

Skrevet av: Stefan Sanne, Dag B. Urdal
Dato: 09.03.2006 01:37

Omtrent en time etter Harald Tunheim dukket også Hans Petter Dalby opp på sjekkpunktet i Levajok. Etter rapportene fra sjekkpunktet var hundene i god form, men Dalby ga uttrykk for at etappen var usedvanlig tøff. Det er noe Harald Tunheim også bekreftet. Begge sleit med bratte bakker og løse spor.

Dalby har tapt ca. 40 minutter på Harald på denne etappen, men holdte god fart i spannet etter så kort hvile. Men den tøffe etappen forårsaket litt frustrasjon hos Dalby. Han måtte jobbe veldig hart for å unngå at forspranget blir altfor stort igjen. Spennigen er nå knyttet til hviletiden han og Tunheim velger å ta ut på Levajok. Ellers er løypeforholdene nå betydelig lettere hele veien tilbake til Alta. Av mange blir de gjenstående etappene betraktet nærmest som rene transportetapper på veien hjem.

Værforholdene på sjekkpunktet er årsaken til en ekstra stressfaktor for kjørerne, nemlig det faktum at vannhullet var komplett frosset igjen da Tunheim skulle hente vann. Siden han måtte hente vann i fjøset i stedet, må selvfølgelig også alle andre kjørere få gjøre det samme. For øvrig er det tiltagende vind inne på fjellet, men litt mildere enn tidligere i uka (likevel minus 20 grader).

Partnere