Finnmarksløpet

Webshop

Tatt vel i mot i Polmak

Skrevet av: Dag Urdal/Jon-Arne Wilhelmsen (foto)
Dato: 12.03.2003 20:53

POLMAK ONSDAG KVELD:Ingen er i tvil om at Finnmarksløpet handler om hunder og mer eller mindre slitne kjørere, etter hvert som de nå har snudd vestover igjen på vei mot Alta. Men løpet handler også om hundrevis av frivillige som stiller opp for å gjøre en innsats for løpet.

Mange steder skaper løpet et artig og spennende avbrekk i hverdagen. På sjekkpunktene samles lokalbefolkningen med handlere, venner og familie for å få med seg siste nytt og for å sladre litt om både løpet og livets viderverdigheter ellers

Slik som på Polmak Gjestegård i Tana.

Her ligger løpets niende sjekkpunkt, nytt av året - etter at løpet fikk ny rute over Øst-Finnmark. I Ester Utsis storgamme er stemingen høy og praten går livlig over hennes velsmakende suppe. Inne i storhallen er det like mange lokale folk som representannter for hundemiljøet. - Dette er kjempeartig kommenterer Marius Nilsen (14). Han har sammen med andre fra den lokale skolen, hatt fri i noen dager nå for å hjelpe til med å stikke løypa gjennom bygda. Han sitter sammen med flere andre ungdommer og voksne fra bygda.

De er alle enige om at Finnmarksløpet er viktig for ei lita bygd som Polmak, og for kommunen som sådan. Tilfeldigvis sitter også rådmannen i Tana der, Eilif Balto. - Dette er et flott arrangement som vi håper fortsetter i årene som kommer, sier han. - Til tross for at vi alt ser at årets løp har kastet en hel del av seg i form av økt omsetning i bygda av mat, drivstoff og overnatting, kan det nok gjøres enda mer ut av det etter hvert. - For dette er bra reklame for bygda vår.

Det sier sitt at av bare ca 100 innbyggere i Polmak har nærmere 30 av dem alt vært involvert i forskjellige oppgaver i tilknytning til løpet.

Partnere