Finnmarksløpet

Webshop

Stemningsfull målgang

Skrevet av: Kari B. Thomassen
Dato: 07.03.2006 16:47

Regien rundt historiens første innkomst i Alta Sentrum skapte en formidabel ramme som presset den allerede skyhøye spenningen noen trinn til. Snøkirke, fakler og stjerner lyste opp den kalde og mørke kvelden. Magien hang som små magnetiske partikler i luften og holdt sammen alt som rørte seg rundt målstreken.

En stor mengde mennesker hadde samlet seg rundt målområdet i Gågata. Finnmarksløpssenteret var proppfullt av mennesker: nysgjerrige altaværinger, rastløse handlere og forventningsfulle mediefolk. Spekulasjonene fór gjennom lufta i form av hvisking og tisking, undrende ansikter og hardnakkede påstander. Alle visste hvem teten dreide seg om, men ulike rykter gikk om rekkefølgen - omrokkeringer kunne skje når som helst.

Det spekulertes i lederhunder, utholdenhet i spannene og mulige feilkjøringer. Tidspunktet for innkomsten diskutertes fordi ingen kunne vite noe sikkert. Var det en halv time, en time eller kanskje bare et kvarter til vi skulle få vite hvem som skulle bli den tapre vinneren?

Så begynte speaker Trine Roness å innlede innkomsten. Med gradvis oppdatering på hvor den første deltakeren befant seg i Alta-landskapet ble spenningen gradvis bygd opp. Først meldtes det om at spannet hadde passert Sorrisniva. Så under brua i Øvre Alta, straks var de forbi Elvestrand og plutselig i rundkjøringa på Sentrum. Musikken begynte da å flomme over de folketette kvadratmetrene, praten senket seg og veterinærer, funksjonærer og presse så vel som øvrig publikum gikk over til taus hutring.

Med den mektige og nesten majestetiske musikken, den lysende snøkirka og flagrende fakkellys som kulisser, kom vinnerspannet løpende ned langs gata. Jubelen og votteklappen trengte gjennom det magnetiske teppet da Erle Frantzen entret målområdet og ble omfavnet av samboeren og handleren Gorm.

For andre året på rad nøt Finnmarksløpet synet av en kvinnelig vinner. Man kan ikke gjøre annet enn å gratulere.

Partnere