Finnmarksløpet

Webshop

Sleit med kuldeskader

Skrevet av: Maria Johansen
Dato: 07.03.2006 13:18

Ikke alle deltakerne klarte å gjennomføre løpet. Fra Troms valgte åtte spann å bryte. Kulde og skader er hovedårsak til bruddet.

50 mila går mot slutten nå. Mange har kommet i mål, noen er enda ute i sporet, andre måtte se seg nødt til å bryte.Vi var litt nysgjerrig på årsaken til hvorfor noen av gutta fra Troms valgte å gi seg. Etter å ha snakket med seks kjørere, er konklusjonen at skader og kulde satte stopp for videre deltagelse.


Hundekjører Bjørn Klubnes med Handler Hans Arvid Arnesen og beste hund i spannet Sisu
Foto: Maria Johansen

Mange av hundene begynte å få frostskader, andre hadde diare. I ett tilfelle handlet det om lungebetennelse. Noen følte at de kunne sjanset på å kjøre videre, men hensynet til hundene veide tyngre. Og det er jo det denne sporten dreier seg om, nemlig det helt spesielle samspillet mellom kjører og hundene. - Vi skal jo ha hundene våres i mange år til. Hensynet til dem er viktigst, sier Aslak Prestbakkmo fra Øverbygd i Målselv. Dette kom også frem hos de andre kjørerne vi snakket med: hundene kommer i fremste rekke.

Vidar Løkeng fra Malangen, fleipet og sa "Vi e pinglat i Troms". Men er det noe vi veit, er det at hundekjøring ikke er noen pinglesport. Det skal en god porsjon mot, styrke og krefter til for i det hele tatt å starte i Finnmarksløpet. Å vinne er stort, men vi skal ikke glemme at det faktisk er en bragd i seg sjøl bare det å starte. Finnmarksløpet har i alle år sagt: "Her er alle vinnere!"

Partnere